Reina saldırganı İstanbul'da yakalandı

17 Ocak 2017 13:00  

 

Reina saldırganı İstanbul'da yakalandı

İstanbul'da yılbaşı gecesi Ortaköy'deki bir eğlence merkezine silahlı saldırı düzenleyerek 39 kişiyi öldüren, 65 kişiyi de yaralayan terörist, 17 gün sonra yakalandı. "Ebu Muhammed El Horasani' kod isimli Abdülkadir Masharipov, yanındaki 4 kişiyle birlikte ele geçirildi.

Yılbaşı gecesi Ortaköy'deki eğlence mekanıReina'da 39 kişiyi katleden "Ebu Muhammed El Horasani' kod isimli terörist, Abdülkadir Masharipov, 17 günün ardından özel harekat timlerinin operasyonuyla yakalandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saat 23.30’da İstanbul Esenyurt Üç Evler Mahallesi'ndeki sitede 2 katlı evin birinci katına operasyon düzenlendi. 

Abdülkadir Masharipov, çok sayıda polisin katıldığı Esenyurt'taki operasyonda Kırgız arkadaşı "Ebu Muhammed" kod adlı teröristin evinde sağ olarak ele geçirildi.

5 KİŞİ GÖZALTINDA

Polisin 24 saat izlemeye aldığı belirtilen evde bulunan teröristin, operasyon sırasında polise direndiği belirtildi.

Operasyonda Abdülkadir Masharipov ile 1'i Kırgız asıllı erkek ve 3'ü kadın 4 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar kadınların Senegal uyruklu Dina A. (27), Somali uyruklu Aysha M. (27) ve Mısır uyruklu Tene Trare (26) olduğu bildirildi. 

EVDE ARAMA YAPILDI

Terörle mücadeleye bağlı polis ekipleri, evde arama da gerçekleştirdi. Dairede detaylı arama yapan polis, evde bulunan eşyalardan parmak izi topladı. Ekipler yaklaşık 6 saat süren incelemelerin ardından, kapısının kırılmış olduğu görülen daireden ayrıldı.

Gözaltına alınan teröristler, geniş güvenlik önlemleri altında binadan çıkartıldı. Operasyon sırasında sitede güvenlik önlemleri alan polis, giriş-çıkışlara izin vermedi.

Gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilen teröristler, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alındı. 

 

 

3 GÜN ÖNCE GELMİŞ

Yapılan araştırmada şüphelilerin yakalandıkları adreste uzun süredir kaldıkları, alışveriş ve yer değiştirmede dikkat çekmemek için de siyahi kadınları kullandıkları tespit edildi.

Reina’da 39 kişiyi öldürün terörist Abdülkadir Masharipov’un yakalandığı daireye üç gün önce geldiği ifade edildi. 

2 BİN KİŞİLİK ÖZEL EKİP

Öte yandan "Ebu Muhammed El Horasani" kod isimli terörist Abdülkadir Masharipov’un yakalanması için yurt genelinde çok sayıda operasyon düzenlendiği, daha önce İstanbul polisinin gerçekleştirdiği 4 ayrı operasyondan son anda kurtulan Masharipov'un yakalanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 2 bin kişilik özel bir ekip kurulduğu belirtildi.

ntv

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0