Reina saldırganı fizikçi çıktı!

18 Ocak 2017 13:09  

 

Reina saldırganı fizikçi çıktı!

Gözaltında 36'ıncı saati geride bırakan Reina teröristi ile ilgili tüm detaylar titizlikle inceleniyor. Emniyet teröristin Özbekistan'da bir üniversitede fizik bölümünde eğitim aldığını ortaya çıkardı. Öte yandan teröristin fotoğraflarını değerlendiren bir doktor "Yeni dayak yok. Gözaltına alındığındaki aldığı ekimozların (darbelerin) devamı gibi" yorumunda bulundu.

Yeni yılın ilk saatlerinde İstanbul’un ünlü eğlence mekanlarından Reina’da 39 kişiyi katleden Tacikistan uyruklu Özbekistan vatandaşı Abdulkadir Maşaripov Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde (TEM) gözaltı işlemleri yaklaşık 36 saattir devam ediyor. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Maşaripov’un Özbekistan’da bir üniversitede Fizik bölümünde eğitim aldığı tespit edildi. Ebu Muhammed El Horasani Kod adlı Maşaripov’un TEM nezarethanelerinin birinde yalnız başına tutulduğu öğrenildi. Maşaripov’un ifadesinin yazılı olarak alınmaya henüz başlanılmadığı öğrenildi.

“YENİ DAYAK YOK”

Polis tarafından çekilen ve sosyal medyaya düşen teröristin yeni fotoğrafı ile ilgili ise Sözcü'ye konuşan bir doktor “Saldırganın yüzündeki izler gözaltına alındığındaki ekimozların devamı gibi duruyor. Yeni bir darp olduğunu sanmıyorum” diye konuştu.

EMİR ‘HOCA AKA' KOD ADLI TERÖRİSTTEN

Sözlü ifadesinde ise ‘Ebu Muhammed Horasani’ kod isimli Abdulkadir Masharipov’un 2016 yılı Ocak ayında İran üzerinden Türkiye'ye geldiğini söylediği “Konya'ya yerleştim. Orada olduğum sürece Rakka'yla telefonla görüşmeye devam ettim. Yılbaşı gecesi Taksim’de eylem yapmam talimatı verildi. Taksim’de yaptığım keşif görüntüsünü gönderdim. Ancak çok yoğun güvenlik önlemi olduğunu görünce vazgeçtim. Rakka'daki kod adı Hoca Aka (sözde IŞİD emiri) olan kişiyle görüştüm. Bana bölgede yeni bir hedef bulmamı söyledi. Ben de taksiyle saat 22.00 sıralarında sahilde tur attım. Reina eylem için uygun görünüyordu. Fazla güvenlik önlemi göze çarpmıyordu. Tekrar telefonla görüşüp Reina'nın eylem için uygun olduğunu söyledim. O da kabul edince kaldığım evdeki silahı alarak Reina’ya geldim ve eylemi gerçekleştirdim” dediği öğrenildi.

4 DİL BİLEN TERÖRİST İYİ EĞİTİM ALMIŞ

İstanbul Valisi Vasip Şahin, fizik eğitimi aldığı öğrenilen teröristin 4 dil bildiğini söylemişti. Şahin “O saldırıyı gerçekleştiren hainle ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz çok ciddi bir çalışma yürüttü ve Esenyurt’ta yapılan operasyonla bu menfur saldırının faili yakalanmış durumda. Fail, Abdulkadir Masharipov, kod adı Ebu Mohammed Horasani. Özbekistan, 1983 doğumlu. Afganistan’da eğitim almış ve 4 dil bilen iyi yetiştirilmiş bir terörist. Ülkemize 2016’nın ocak ayı içerisinde geldiği tahmin ediliyor” demişti.

Karar.com

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0