CORONA VÝRÜSÜ - KORE - ALMANYA - TÜRKÝYE

31 Mart 2020 16:40 / 2389 kez okundu!

 

 

ÜMÝT YAZICIOÐLU KORE'DEN BÝLDÝRÝYOR! ÜMÝT YAZICIOÐLU KORE'DEN BÝLDÝRÝYOR! ÜMÝT YAZICIOÐLU KORE'DEN BÝLDÝRÝYOR! ÜMÝT YAZICIOÐLU KORE'DEN BÝLDÝRÝYOR! ÜMÝT YAZICIOÐLU KORE'DEN BÝLDÝRÝYOR! ÜMÝT YAZICIOÐLU KORE'DEN BÝLDÝRÝYOR! ÜMÝT YAZICIOÐLU KORE'DEN BÝLDÝRÝYOR! ÜMÝT YAZICIOÐLU KORE'DEN BÝLDÝRÝYOR!

 

****

 

ÜMÝT YAZICIOÐLU KORE'DEN BÝLDÝRÝYOR! 

 

Ümit Yazýcýoðlu, 21 Mart 2020'de Almanya'dan Güney Kore'ye gitti. Havaalanýnda gerekli kontrollerden geçti. Virüs açýsýndan negatif çýkmýþ olsa da karantinaya alýndý.

Karantina koþullarýnda kendisiyle Medyascop tarafýndan yapýlan bir söyleþide önemli kimi noktalara deðindi.

Sanýlanýn aksine Almanya'nýn durumunun pek de iyi olmadýðýný, Türkiye ile karþýlaþtýrýlýrsa ülkemizdeki önlemlerin oraya göre daha erken alýndýðýný ve daha iyi olduðunu söyledi.

Güney Kore'deki bir uygulamaya da deðindi: Herkesin telefonuna devlet bir uygulama yüklüyor ve onlarý bulunduklarý yere göre izliyormuþ. Karantinadaki kiþiler de her sabah saðlýk durumlarýyla ilgili olarak gelen mesajý yanýtlamak ve gerekli bilgileri aktarmak zorundalarmýþ. Ayrýca herkese test yapýlmasý zorunluluðu var.

Avrupa ülkelerinde ölenlerin cenazelerinin ülkeye getirilmesinin yanlýþ olduðuna da deðinen Yazýcýoðlu "oralar da Allah'ýn topraðýdýr, oralarda da gömülebilirler. Türkiye'ye bu salgýnda getirilmesini çok tehlikeli buluyorum" dedi. 

Gazetecinin ýsrarla "Türkiye'de ölenlerin adý ve yeri belirtilmiyor. Bu Almanya'da nasýl?" diye sormasý üzerine "Almanya'da bir yasa var, hasta haklarýna dair, bu tür bilgilerin gizli kalmasýna dair" dedi.

Söyleþinin tamamý için týklayýnýz: 

 

Son Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2020 21:41

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.