PKK'dan alçak saldırı: 13 masum vatandaş şehit

15 Şubat 2021 11:26  

 

PKK'dan alçak saldırı: 13 masum vatandaş şehit

Terör örgütü PKK’nın stratejik noktalarından Gara’ya düzenlenen Pençe Kartal-2 Harekatı sona erdi. Harekat kapsamında 48 terörist ölü, 2’si sağ ele geçirildi. PKK’nın alçak saldırısı sonucu 13 masum vatandaş şehit oldu.

Terör örgütü PKK’nın yuvalandığı yerlerden biri olan Gara bölgesi büyük ölçüde terörden arındırıldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kartal-2 Harekatı’nın sona erdiğini söyleyerek, PKK’nın kaçırdığı 13 masum vatandaşın, mağaralarda yapılan aramalarda naaşlarına ulaşıldığını açıkladı.

PKK’nın hain saldırısında, masum vatandaşlardan biri omuzundan, diğer 12 vatandaş ise başından vurularak şehit edildi.

“Terör örgütü çok ağır kayıplar verdi”

TRT Haber yayınına katılan Seta Dış Politika Araştırmacısı Can Acun, terör örgütü PKK’nın böyle bir harekat beklemediğini belirterek, “Örgüt çok ağır kayıplar verdi. Gara stratejik açıdan önemli bir bölgeydi. Bu bölgede beklenmedik anda önemli bir harekat düzenlendi. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek harekatların da öncüsü oldu” değerlendirmesini yaptı.

“Devletimiz bu hain saldırının intikamını alacaktır”

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdullah Ağar ise şehit edilen 13 sivil vatandaşın intikamının alınacağını söyleyerek, “Harekat, sivilleri kurtarmak için yapılmıştı ama 13 sivil vatandaşımız kalleşçe şehit edildiler. Bu insanlık suçu, bu toplu katliamdır. PKK, eli bağlı insanları katletti. Büyük bir insanlık suçu işlendi” şeklinde konuştu.

trtrhaber.com

14.02.2021

Son Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2021 11:31

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0