Ýzmir'deki baþkan adaylarýna çaðrý: 7 Þubat'ta ÝkMM'ye gelin, yeni bir 'özlenen tablo' yapalým!

03 Þubat 2014 17:56 / 2212 kez okundu!

 

 

31 Mart 2023'de yerel seçimler yapýlacak... Biz þöyle biraz gerilere gidip geçmiþe uzanalým... Yakýnda nasýl olsa yeni tartýþmalarla karþýnýzda olacaðýz...

"Ýzmir’deki bu güzel manzara hep amaçladýðýmýz þeydi, bu kez bizim meclisten çýkmamýþ da olsa... Mevlana için düzenlenen bir toplantýda yan yana gelince önce sayýn Aziz Kocaoðlu ve Binali Yýldýrým birbirlerine güzel jestler yapmýþlar, sonra diðer 2 aday da onlara katýlýnca ortaya bu özlenen görüntü çýkmýþ."

 

****

 

Ýzmir'deki baþkan adaylarýna çaðrý: 7 Þubat'ta ÝkMM'ye gelin, yeni bir 'özlenen tablo' yapalým!

 

Ýzmir’deki bu güzel manzara hep amaçladýðýmýz þeydi, bu kez bizim meclisten çýkmamýþ da olsa... Mevlana için düzenlenen bir toplantýda yan yana gelince önce sayýn Aziz Kocaoðlu ve Binali Yýldýrým birbirlerine güzel jestler yapmýþlar, sonra diðer 2 aday da onlara katýlýnca ortaya bu özlenen görüntü çýkmýþ.

Mecliste kavgalar olunca hep "istenmeyen görüntüler"den söz edilir ya, bu kez de "özlenen görüntü" sözkonusu. 

Bu nedenle de ÝkMM olarak biz, bu özlenen görüntüyü daha çok ve daha bilinçle oluþturmayý amaçladýk.

Bu fotoðraf, daha güzel bir yan yana geliþin de müjdecisi olabilir; çünkü Ýzmir kMM’nin geçen ayki davetine katýlamayan Sayýn Binali Yýldýrým, 7 Þubattaki toplantýmýza katýlacak. Bu durumda biz ÝkMM olarak sayýn Aziz Kocaoðlu'nu ve diðer baþkan adaylarýný bir kez daha toplantýmýza davet ediyor ve bu çaðrýyý basýnla da paylaþýyoruz.

Bu arada hem adaylarýmýzýn hem de basýnýn olasý yanlýþ bilgilenmesinin önüne geçmek amacýyla açýklama ihtiyacý duyuyoruz. Adaylarýn birlikte katýlýmýný isteyen bizler onlarý birbiriyle adeta "tokuþturup" buradan grupsal, partisel ya da mesleksel çýkarlar oluþturma peþinde deðiliz. Toplantýda adaylar biribirleriyle elbette nezaket sohbeti yapacaklardýr. Ancak bunun dýþýnda birbirleriyle doðrudan konuþmasýný ya da karþýlýklý tartýþmasýný amaçlamýyoruz. 

Bu toplantýnýn bir ‘’Örnek’’ toplantý olmasý ihtimali hayli yüksek. Doðal olarak standart yöntemimizden farklý bir yöntem uygulayacaðýz. Adaylara kendilerini ve projelerini anlatmalarý için eþit sürede söz hakký verdikten sonra doðrudan soru-yanýt bölümüne geçecek ve sivil toplumdan gelecek sorularý 2'þer dakika içinde yanýtlamalarýný isteyeceðiz. Ýlk baþta süre az gibi görünse de, unutmayalým ki iyi kullanan aday için bu, çok sayýda 2 dakika hakký anlamýndadýr.

Yani biz Ýzmir küçük Millet Meclisi olarak yýllardýr baþarýyla yaptýðýmýz gibi, sivil toplum temsilcileri ve adaylarýn karþýlýklý ve anlamlý sohbetini planladýk. Týpký Obama ve Romney'nin yýllar önce katýldýðý baþkanlýk seçimi öncesindeki buluþmalarý gibi... 

Bu zor günlerde ve karmaþýk ortamda böyle özlenen bir tablo oluþturmak, bizzatihi seçim sonucundan daha anlamlý deðil mi?

Ýzmirimizin sevgili adaylarý, lütfen bu çaðrýmýzý yanýtsýz býrakmayýn. Özlenen tablolarý çoðaltmak, özlenen Ýzmir ve özlenen Türkiye için güzel birer yeni basamak olabilir. 

Ön yargýlar dýþarý! 

Ýzmir, Türkiye'ye örnek olsun!

 

Pervin Mýsýrlýoðlu E.

Ýzmir küçük Millet Meclisi hamalý

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2023 15:33

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.