1 NÝSAN'DA ÖNYARGILAR DIÞARI, AMA CÝDDEN...

29 Mart 2011 15:43 / 4361 kez okundu!

 


Editörümüz Pervin Mýsýrlýoðlu E. Ýzmir küçük Millet Meclisi Ortak Çalýþma Grubu'nda olduðu için bir süredir köþe yazýlarýna ara verdi. Ýzmir toplantýlarýnýn ev sahipliðini ve hamallýðýný üstlenen Mýsýrlýoðlu, herkesi, hem TkMM'lere hem Ýzmir'e hem de Ýzmirizmir.net'e sahip çýkýlmasý için her ayýn ilk cuma günleri, Ýzmir'de çoðu zaman yanyana gelmeyen farklý kesimlerin bir araya gelerek verimli tartýþmalar gerçekleþtirdikleri bu toplantýlara katýlmaya davet ediyor.

Ýzmir küçük Millet Meclisi’nin bu ayki FORUM toplantýsý 1 Nisan Cuma günü, 10:00-13:00 saatleri arasý Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi, Benal Nevzat Salonu’nda gerçekleþtirilecek. Böylece TkMM’ler Nisan ayýnda da eþ zamanlý olarak 32 ilde toplanmýþ olacak.

“ÖNYARGILAR GÝREMEZ” baþlýðý ile her ay tekrarlayacaðýmýz bu toplantýlarda amacýmýz, milletvekillerimizle ve belediye baþkanlarýmýzla 4 yýlda bir deðil, sýk sýk ve sýcaðý sýcaðýna bir araya gelmek, seçmenden gelen farklý sesleri, araya aracý katmadan ulaþtýrmak. Bir diðer amacýmýz da, kendimiz seçerek göreve getirdiðimiz milletvekillerimiz ve belediye baþkanlarýmýzla, “farklýlýklarýmýzla birlikte” bir arada olabilmenin, birbirimizi dinleme ve anlamanýn geleneðini oluþturmak.

Çünkü eski adetlerimiz bizi özlenen barýþa ve çoðulcu bir demokrasiye götürmedi. Birbirimize farklýlýklarýmýza saygý göstererek yaklaþmak yerine kutuplaþmayý körükledi. Zaman zaman, deðil birbirimize selam vermek, birbirimizin boðazýna sarýlýr hale geldik. Bunun acýsýný çok çektik, hala da çekiyoruz. O halde eski adetlerimizi yargýlamaktan çekinmeyelim. Bizi, sorunlarýmýzý dostça görüþerek çözmeye yönlendirecek yeni adetler edinelim. Býrakalým dýþarýda önyargýlarýmýzý, aklýmýzýn ve vicdanýmýzýn sesine kulak verelim.

Aylýk toplantýlarýn gündemin katýlýmcý kurumlar tarafýndan belirlendiði toplantýmýzýn bu ayki yerel konusu “Genel Seçimler”. Gerçi bu seferki “Mutfak” tarafýndan belirlendi; Nisan, Mayýs ve Haziran aylarý boyunca yerel konu olarak genel seçimi tartýþmayý planlýyoruz.

Bu ayýn genel konusu olarak ise; “Fukuþima nükleer santraller ve Türkiye’nin enerji sorunu” tartýþýlacak.

Ýzmir’de her görüþ ve çalýþmadan STK’larýn ev sahipliðini yapmasýný arzu ettiðimiz bu toplantýlara milletvekillerinin ve belediye baþkanlarýnýn katýlýmlarýný önemsiyoruz.

Özellikle bu ay farklý olarak, Parti Ýl Baþkanlarýný da toplantýya davet ediyoruz. Ýstiyoruz ki, bizleri temsilen TBMM’ne veya Belediye Sarayý’na yolladýðýmýz vekillerimizle beþ yýlda bir deðil, her ay bir araya gelelim. Türkiye’nin, Ýzmir’in acil gündemlerini birlikte konuþalým. Ýzmir’in sesini Meclis'e taþýyalým.

Çalýþma ile ilgili ayrýntýlý bilgi için www.tkmmocg.net sayfasýný ziyaret edebilirsiniz.

Ýyi çalýþmalar dileði ve sevgilerimizle...


Ýzmir küçük Millet Meclisi Ortak Çalýþma Grubu adýna

Pervin Mýsýrlýoðlu E.- Editör / www.izmirizmir.net
pervin@izmirizmir.net


Ülkem Yýlmaz
colettest@gmail.com


***

- Nisan, Mayýs, Haziran aylarý Yerel konu için detaylý bilgi:
MÝLLETVEKÝLÝ ADAYLARINDAN 10 ÝSTEK

- Önceki (Mart 2011) toplantýyý okumak için týklayýn: Ýzmir küçük Millet Meclisi bir toplandý, pir toplandý.


Son Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2011 01:17

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.