Yolsuzluk yok, zarar yok, bu cezalar neden?

25 Kasım 2012 22:27 / 1415 kez okundu!

 


Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve bazı belediye görevlilerine “İhaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla verilen hapis cezalarının Yargıtay’ca onanmasına yönelik tepkiler dinmiyor. Dikili’de gerçekleştirilen mitingte Özgüven ve arkadaşlarına verilen hapis cezaları protesto edilirken, “Adalet istiyoruz” talebi öne çıkarıldı. Mitinge izinli olarak gittiği İsveç’ten sesli bir mesaj gönderen Özgüven, mahkeme kararının politik bir infaz olduğunu söyledi.


KOMŞUDAN DESTEK


Dikili Atatürk Meydanında yapılan mitinge Dikililerin yanı sıra, İzmir, Bergama, Turgutlu ve civar ilçelerden de katılım oldu. Mitinge Yunanistan’dan ve Midilliden de katılımların olması dikkat çekti. Yunan parlamenterler ve Midilli eski belediye başkanları Yunanca ve Türkçe “Hepimiz Osman Özgüveniz” pankartını açtılyar. Çok sayıda CHP milletvekili, ile ilçe belediye başkanları da mitingde yer alırken, TMMOB ve EGEÇEP’de pankartıyla mitinge katıldı.

Alanda “Adalet istiyoruz”, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Faşizme karşı omuz omuza” pankartları dikkat çekerken, mitinge katılan birçok kişi de “Osman Özgüven ve arkadaşları yalnız değildir” dövizlerini taşıdılar.

Müzik dinletisi ile başlayan mitingte açılış konuşmasını yapan CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, kamu zararı ya da yolsuzluğun olmadığının tespit edildiği bir davada Özgüven ve arkadaşlarına verilen cezayı kabul edilmesi olanaksız bir haksızlık olarak niteledi.




KARAR POLİTİK BİR İNFAZDIR

Cezanın onaylanmasının ardından 15 günlük izin alarak İsveç’e giden belediye Başkanı Osman Özgüven’de mitinge sesli bir mesaj gönderdi. Mesajında Özgüven şunları söyledi; “Ben ve arkadaşlarım yüzlerinizi kızartacak hiçbir şey yapmadık. Karar politik bir infazdır. Bu ülkede iş, aş diyenler, demokrasi diyenler, yaşanabilir bir çevre isteyenler baskı altındadır. Cezaevlerindeki aydınlar, gazeteciler, milletvekilleri ve belediye başkanları bu durumun açık kanıtıdır”. Özgüven haksızlıklara karşı mücadelenin devam edeceğini dile getirdi. Daha sonra yapılan konuşmalarda da Özgüven’in sosyal belediyecilik anlayışına ve emekten, yaşamdan yana duruşuna dikkat çekilerek, verilen cezanın bu dik duruş nedeniyle olduğu belirtildi.




DAVALAR NEDEN AÇILDI?

DİKİLİ Belediye Başkanı Osman Özgüven hakkında iki ‘ihaleye fesat karıştırmak’ davası açıldı. Birinci davada ihaleye giren firmanın ‘tüzel kişilik kazanmaması’ gerekçe gösterildi. İhale iptal olmasına ve kamu zararı oluşmamasına rağmen Özgüven hakkındaki ceza onandı. İkinci dava ise ikinci el otomobil ihalesine giren belediyeye ait Jeotermal A.Ş’nin SGK’ye borcu olduğu gerekçesiyle açıldı.

Her iki davada da kamu zararı ve yolsuzluk tespit edilememesine rağmen cezalar onandı. Osman Özgüven, daha önce de 10 tona kadar suyu halka ücretsiz verdiği için yargılanmış ancak beraat etmişti.


Özer AKDEMİR

25.11.2012

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.