Özel: CHP'nin gündeminde Abdullah Gül yok

25 Nisan 2018 19:32  

 

Özel: CHP'nin gündeminde Abdullah Gül yok

CHP'de Muharrem İnce'nin Abdullah Gül çıkışının ardından üst üste açıklama geldi. Parti Sözcüsü Tezcan, cumhurbaşkanı adaylığı için isimlerin kamuoyu önünde tartışılmaması gerektiğini söyledi. Grup Başkanvekili Özgür Özel ise "CHP'nin gündeminde Abdullah Gül yok" dedi. Bu açıklamalardan kısa bir süre sonra da Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba CHP'nin adayının Gül olmadığını ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Gül'ün ortak adaylığı tartışmasıyla ilgili "CHP sonuç almaya yönelik hassasiyeti sürdürecektir. Biz hiçbir biçimde ittifak görüşmeleri sürerken isimlerin kamuoyu önünde tartışılmasını doğru bulmuyoruz. Herkesin 40 kere düşünüp bir kere konuşması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. 

ÖZEL: GÜNDEMİMİZDE GÜL YOK

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Twitter'dan açıklama yaptı. Özel, "Bu kadar spekülasyon canımıza tak etti. Bütün amaç bizim içimizde bir tartışma yaratıp moralimizi düşürmek CHP’nin gündeminde Abdullah Gül diye bir isim olmadı, şimdi de yok, olmayacak ta" dedi.

CHP'Lİ AĞBABA: GÜL ADAYIMIZ DEĞİLDİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da Abdullah Gül'ün adaylığıyla ilgili konuştu. CHP'li Ağbaba, 'Cumhuriyet Halk Partisi’nin gündeminde Abdullah Gül gibi bir tartışma yoktur, kendisi adayımız da değildir. CHP’ye yönelik günlerdir algı operasyonu sürdürenlere duyurulur.' dedi.

İNCE'DEN İTİRAZ

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'den "Gül seçeneğimiz olamaz, olmamalıdır" çıkışı yapmıştı. İnce Twitter hesabından ''Türkiye’nin huzuru, güvenliği, milletimizin ve çocuklarımızın geleceği için Tayyip Erdoğan’dan kurtulmak istiyoruz. Ancak atadığı bürokrat ve rektörler FETÖ'cü çıkan, görevdeyken hiçbir kanunu veto edememiş, görevden ayrılınca yanlışa yanlış diyememiş Tayyip Erdoğan’ın suç ortağı ve kardeşi Abdullah Gül bizim Tayyip Erdoğan’dan kurtulma tercihimiz, seçeneğimiz olamaz, olmamalıdır. Benim bu sürece ilişkin tek açıklamam budur, başka haber ve yorumları dikkate almayınız" ifadelerinu kullanmıştı.

karar.com

Son Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2018 19:44

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0