Orman yangınları artık 112'ye de bildirilebilecek

19 Haziran 2012 12:51  

 

Orman yangınları artık 112'ye de bildirilebilecek

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü yaz aylarında meydana gelebilecek orman yangınlarına karşı vatandaşları uyardı. En ufak bir dumanda 177 Alo Yangın hattına haber verilmesini isteyen Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya, yangınlara müdahale konusunda en çok bilinen ihbar hattı olan112 Acil Servis hattına da vatandaşların orman yangını konusunda bilgi verebileceğini söyledi. Sarıkaya, ilk olarak Antalya bölgesinde başlanan uygulama sayesinde yangınlara daha koordineli bir şekilde müdahale edebileceklerini kaydetti.

Antalya Orman Bölge Müdür Yardımcılığı görevinden Eskişehir Orman Bölge Müdürü olarak atanan Nadir Sarıkaya, yeni yangın sezonu hakkında basın mensuplarına bilgilendirmelerde bulundu. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü olarak 20 adet arozöz, 7 su ikmal aracı, 11 yangın müdahale aracı ve 88 su tankı ile yangına karşı hazır olduklarını söyleyen Sarıkaya, meydana gelen büyük yangınlarda ise çevre illerdeki yangın söndürme helikopterlerinden faydalandıklarını ifade etti. Sarıkaya, Eskişehir Bölge Müdürlüğü olarak çevre illerdeki yangınlara da müdahale ettiklerini kaydetti.

Bölge Müdürü Sarıkaya, "Öncelikle piknik yaptıkları yerlerde ateşlerini söndürmelerini istiyorum. Çok duyarlı olmalarını istiyorum. 112 ve 177'ye en ufak duman gördükleri zaman ihbarda bulunmalarını istiyorum. Yangına ilk müdahale çok önemli. Biz ihbarı aldıktan 5 dakika içerisinde hareket ediyoruz ve yangın bölgesine ulaşıyoruz." diye konuştu.

Bölge Müdürü Sarıkaya, vatandaşların 177 Alo Yangın hattını çok fazla bilmemelerinden dolayı, artık 112 Acil Servis'e de yangın ihbarlarının yapılabildiğini söyledi. Sarıkaya, "Antalya'da merkezi sistem olarak 112 ihbar hattına geçildi. 112'de acil durumlarda, afetlerde haberleşebileceğimiz bir telefon olacak. Eskişehir'de de çalışmalar sürüyor. Böylece daha koordine bir şekilde yangınlara müdahale etme imkânımız olacak." ifadelerini kullandı.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, olası bir yangında nasıl müdahale edilmesi gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. Arazöz ve yangına ilk müdahale araçları tarafından yapılan gösteride, yangına karşı geliştirilen yeni yöntemler de basın mensuplarına tanıtıldı. (CİHAN)

Zaman

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0