Onlar soramadı, biz soruyoruz

01 Haziran 2019 12:16  

 

Onlar soramadı, biz soruyoruz

Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 10 günde 7 farklı televizyon kanalına konuk oldu. Ancak İmamoğlu’na yönelik merak edilen hiçbir soru yanıtını bulmadı. Diriliş Postası olarak kamuoyu adına Ekrem İmamoğlu’na soruyoruz ve verilecek cevapları virgülüne dokunmadan yayınlayacağımızı beyan ediyoruz.

- FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişiminden yaklaşık 2 ay önce FETÖ Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan’a ne maksatla 2 milyon 52 bin 280 liralık ihale verdiniz?

- Türkiye’nin FETÖ tarafından işgal edilmek istendiği 15 Temmuz’da Belçika’nın başkenti Brüksel’de ne işiniz vardı? Ne kadar önce gittiniz, 15 Temmuz’dan kaç gün sonra döndünüz?

- Millet canı pahasına vatanı, “Yurtta Sulh Konseyi” denilen alçaklardan korurken, darbeci hainler milleti katlederken siz Brüksel’den attığınız “Sulh” mesajıyla neyi kastettiniz?

- Mazbatayı alır almaz neden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait verilerin kopyalanması talimatını verdiniz? Acelenizin sebebi neydi? Herhangi bir kopyalama yaptınız mı?

- Sizi “Rum”, “Pontus” olarak adlandıran “Kıytırık” dediğiniz Yunan yayın organına neden röportaj verdiniz?

- Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği İstanbul’a büyükşehir belediye başkan adayı olan şahsınıza Yunan ve Rum basını tarafından yapılan yakıştırmalara neden tepki vermiyorsunuz? Yunanca ya da Rumca biliyor musunuz?

- Milyonlarca liralık mal varlığınıza rağmen seçim kampanyanız için neden bağış topluyorsunuz?

- Binali Yıldırım ile aranızdaki oy farkını 1 Nisan’da 29 bin 408 olarak açıkladınız. İstanbul’da sandıkların yüzde 10’u sayıldığında fark 13 bin 729’a kadar düştü. Bu durumu nasıl açıklıyorsunuz?

- Binali Yıldırım’ın 15 bin 679 oyunun iç edildiğine 16 milyon İstanbullu gibi siz de şahitlik ettiniz. İstanbul halkının iradesinin tecellisi için neden AK Parti’nin yeniden sayım talebine destek vermediniz?

- Sandıktaki bütün hataların Binali Yıldırım’ın aleyhine, sizin ise lehinize yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? “Bilgisayar başındaki arkadaşlar” olarak tanımladığınız kişilerle bir bağlantınız var mı?

- Yüksek Seçim Kurulu’nu en güvendiğiniz kuruluş olarak açıklamıştınız. İstanbul seçimlerini yenilenme kararından sonra ise ihanetle, darbeyle suçluyorsunuz. Bu çelişkisinin sebebi nedir?

- Sandık kurulu başkanı ve memur üyesinin listesini hiçbir parti alamazken CHP, bu listeye nasıl ulaştı ve söz konusu kişilerle nasıl irtibat kurdu?

- 16 milyonu kucaklayacağınızı söylüyorsunuz. O halde İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasında bulunan başkanlık makamına neden X-Ray cihazı koydurdunuz?

- Yine kucaklama söyleminin aksine neden sizi eleştiren gazetecilere dava açıyor, onları sosyal medya hesaplarınızdan engelliyorsunuz? Bu, demokrasiye uyar mı?

- CNN Türk’e konuk olduğunuz programın ardından sizi çeken 4 kameramanın işten atıldığını iddia ettiniz. İddianız gerçek dışı çıktı. Bununla ilgili suçladığınız kurum ve yanılttığınız milletten özür dilemeyi düşünüyor musunuz?

- Her fırsatta Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e teşekkürlerinizi iletiyorsunuz. Peki size yüzde 12’den fazla oyuyla destek veren HDP’nin eş başkanlarına neden teşekkür etmiyorsunuz?

- AK Parti’nin Kürt seçmene yönelik tüm özgürlükçü politika ve hamlelerine karşı çıkan CHP’nin adayı olarak oyuna talip olduğunuz Kürt seçmenler için ne gibi vaatleriniz bulunuyor?

- Mazbata almanızın ardından yanınızdan ayrılmayan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun seçimin yenilenmesi kararı sonrasında bir daha ortalıkta görünmemesi sizin talebiniz mi?

dirilispostasi.com

29.05.2019

Son Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2019 15:50

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0