Önce tecavüz edilmiş, sonra işkenceyle anüsü parçalanmış...

17 Mayıs 2009 01:58  

 

Önce tecavüz edilmiş, sonra işkenceyle anüsü parçalanmış...

İnsan türünün mensuplarından biri tarafından önce "tecavüz edilmiş", sonra işkence yapılmış, anüsü ve rahmi parçalanmış, bacak aralarında sigara söndürülmüş, vücünda darp izleri mevcut... Yarı baygın olarak sokakta sürünürken, yaşam savunucusu duyarlı bir yurttaş tarafından görüldü. Bir araca konulup Fatih Belediyesi, Yedikule Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı, acı içinde can verdi. Sözünü ettiğimiz canlı, Pit Bull cinsi bir köpek. Üstelik de 'anne adayı', hamile...

Fatih Belediyesi, Yedikule Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi gönüllü yöneticisi Mimar Meral Olcay, şöyle anlatıyor karşılaştığı durumu:

"10 Senedir kaza geçirmiş, şiddet uygulanmış yüzlerce hayvan geldi barınağa... Fakat 8 Mayıs cuma günü, sallanarak, sarhoş gibi ayakta durmakta zorlanan hayvanı görüp ,arabasına alarak hemen barınağa yetiştiren aile sayesinde bu kadar vahşet uygulanmış bir hayvanı ilk kez gördüm. Sabah saat 09.30 gibiydi. Hemen hayvanı merkezimizdeki klinik odasına aldık. Daha müdahale bile edemeden zavallı son nefesini verdi..."

"AĞIR İŞKENCE GÖRMÜŞ"

"Dışardan da belliydi ama, veteriner hekimlerimizin muayenesi neticesinde zavallının çok ağır işkenceye maruz kaldığı anlaşıldı.

Zavallı köpekcik, üstelik de hamile, tetkik neticesinde şiddet, ilk önce tecavüz le başlamış ,sonra uzun ve sert bir cisimle -sopa olma ihtimali yüksek- rahmi ve anüsü parçalanmış, bacak aralarında sigara söndürülmüş, vücünda darp izleri mevcut, morarmalar var...

Bütün duygularım alt üst oldu. İnsanlığımdan utandım. İnsan türünün bizden daha korumasız, aciz bir canlıya nasıl işkence ve bu denli şiddet uygulayabilir?.."

HABER: Yalçın Ergündoğan
Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0