HER ZAMAN DOÐRU KAZANACAKTIR, KAZANMALI...

19 Temmuz 2011 15:15 / 2179 kez okundu!

 


Merhaba arkadaþlar,

Türkçe'nin en sevdiðim kelimelerinden biri ile köþe yazarlýðý kariyerimin ilk yazýsýna baþlamak istiyorum. Merhaba, tüm saflýðý, içtenliði, sýcaklýðý ve yalýnlýðýyla... Bu ilk yazýmda, daha evvel hiç bu tarz tecrübesi olmayan, sokaktaki sýradan bir insan olan ve hiçbir þekilde böylesi bir fýrsatý yakalama þansý bulamayacak olan bana bu fýrsatý veren site genel yayýn koordinatörü sayýn Pervin Mýsýrlýoðlu'na ayrýca teþekkür etmek istiyorum.

Bugüne kadar sadece okuyucu olarak takip ettiðim pek çok köþe yazarý oldu. Ýyi örnekler ve kötü örnekleri harmanlayarak olmam gereken yazar tipini kafamda canlandýrdým. Umarým sizlerin de desteði ile "bu yazar tipi" baþarýlý olur. Benim köþe yazýlarým hemen herkesin anlayacaðý bir dilde olacak. Entelektüel görünmenin dayanýlmaz cazibesine kapýlýp anlaþýlmaz olmak gibi bir kaygým olmayacak. "Basit mükemmeldir" sözüne inanan biri olarak mümkün olduðunca basit mantýkla olaylara yaklaþacaðým. Ben bilirim deðil, ben de hatalýyým deme olgunluðunu göstereceðim. Bana yollayacaðýnýz tüm eleþtirileri dikkate alýp, kendimi geliþtirmeme dönük dost tavsiyeleri olarak kabul edeceðim. Bu köþede özgür olacaðým, tarafsýz olacaðým. Ýyiye iyi, kötüye kötü demesini bilen biri olarak doðrunun yanýnda, yanlýþýn karþýsýnda "sözünü sakýnmadan ifade eden bir adam"ýn köþesi olacak bu köþe.

Bugün ilk yazýmý spora ve sporda þike olayýna ayýrdým. Bir Fenerbahçeli olarak þike operasyonunu destekliyorum. E caným, bunda ne var, herkes yapýyor denilerek küçümsenecek, ya da yapýlan yanlýþlarý meþrulaþtýracak tepkileri tamamen reddediyorum. Kaldý ki, operasyonun içeriði burada tek bir kulübün hedef alýnmadýðýný ortaya koyuyor.

Ýnsanlarýn kafalarýna göre iþ yaptýklarý bir ortamda, kendisini dokunulmaz görenlerin bu türden sporda þike operasyonlarý sonrasý tutuklanmasý, bundan sonra ayný koltuklara oturacaklarýn daha sorumlu ve legalite içinde hareket etmesini saðlar.

Aslýnda bu þike operasyonu toplumsal dejenerasyona güzel bir örnek oldu. Öyle bir toplum olduk ve etik olmayan pek çok þeyi öyle kanýksadýk ki, bu operasyonda bahsi geçen pek çok olay tuhafýmýza gitmemekte, pek çoðumuzun günlük hayatýnda rastladýðý türden iliþkiler gibi görülmektedir.

Yanlýþ yapanlarýn çoðaldýðý bir toplumda, yanlýþlýklarýn sayýsý ne kadar çok olursa olsun, doðrular azýnlýk bile olsa doðrudur. Ve her zaman doðru kazanacaktýr, kazanmalý.

Temiz toplum, temiz siyaset, temiz spor diyor ve bataklýk kuruyuncaya kadar, her nerelere kadar giderse gitsin, tüm suç örgütleriyle mücadeleyi hedefleyen bu tarz operasyonlarý doðru, gerekli ve cesur buluyorum.

Ayný cesareti futbolda beyaz bir sayfa açmasý gereken Futbol Federasyonu'ndan da bekliyor ve zaman kazanmaya dönük ne þiþ yansýn ne kebap türü kararlarýný gözden geçirmeye ve varsa vurulmasý gereken neþter, vurmaya davet ediyorum. Aksi halde bizim vurmadýðýmýz neþter, bizim üstümüzde olan uluslararasý organizasyonlardan UEFA ve FIFA tarafýndan vurulur ki, bu, ülkemiz federasyonunun itibar ve güvenilirliðine ciddi zarar verir.

Ýnsanlarýn alýnteri ile baþarýlar kazandýðý, saðlýklý bir bünyeye sahip ve þeffaf yeni bir spor dünyasý dileðiyle sevgiyle kalýn...


Ömer K.

19.07.2011

Son Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2011 14:56

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
20 Temmuz 2011 12:11

Yýlmaz DEMÝR

Öncelikle hayýrlý olsun diyor baþarýlar diliyorum!

Futboldaki kaos yaþadýklarýmýz ve yaþayacaklarýmýzýn fragmaný. O'nlar (þikeciler) bizim izdüþümlerimiz. Ligteki maçlar adeta "þike var" diye baðýrmasýna raðmen sessiz kalan Federasyon, takiyeci ve riyakâr fanatik spor adamlarý, ahlaki olmayan bazý olaylar karþýsýnda vurdumduymaz tavýr sergileyen Ýstanbul basýný, sözde spor, özde ise finans kurumu haline getirilmiþ emisyon hacmi geniþ futbol kulüplerinin kalemþörleri dünyaya rezil olduðumuz bu kaosun sorumlularýdýr.

Bunca rezilliðe raðmen sorumlu ve sorunlu kiþilere sahip çýkma gayretimiz ise nedenlerin sonuçlarýndan daha vahim olduðuna iþaret ediyor.

Adalete güvenim sonsuzdur. Federasyona güvenmek istiyor ancak güvenemiyorum. Takýmým Trabzonspor bu iþin içerisindeyse onun da gereði yapýlmalýdýr.

Ýstanbul Dükalýðýna son verilmesi en büyük arzum!

Saygýlarýmla!



Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.