OKULA BÝLGÝSAYAR VE FEN LABORATUARI KURMANIN BAÞKA YOLU KALMADI MI SAYIN BAÞKAN?

29 Temmuz 2008 00:49  

 

OKULA BÝLGÝSAYAR VE FEN LABORATUARI KURMANIN BAÞKA YOLU KALMADI MI SAYIN BAÞKAN?

Muðla'nýn Bayýr beldesinde düzenlenen boða güreþlerinde ‘Aðalýk' için güreþen ‘Ersen Martin’ adlý boðanýn arenada boynuzu kýrýldý. Kanlar içinde kalan boða arenadan çýkarýldý. Saha içine dalan, oldukça büyük öfkeli bir baþka boða ise, görevlilerden 34 yaþýndaki Mustafa Korkmaz'ýn üzerinden geçti. Boynu, kaburgalarý ve kolu ezilen, omzu çýkan Korkmaz, hastaneye kaldýrýldý. Öfkeli boða, görevliler tarafýndan ip, sopa, tekme ve yumruklarla kýyasýya dövüldü, kan revan içinde kaldý.
Bayýr Belediyesi tarafýndan düzenlenen boða güreþleri yoðun ilgi gördü. Ege'nin en büyük arenasý olarak nitelendirilen Bayýr'daki güreþleri 20 bine yakýn kiþi izledi. Muðla, Denizli, Ýzmir ve Aydýn'dan 182 boðanýn katýldýðý etkinlikte, ‘tozkoparan’, ‘deste’, ‘küçük ayak’, ‘büyük ayak’, ‘orta’, ‘baþaltý’, ‘baþ’ ve ‘aðalýk’ kategorilerinde büyük çekiþme oldu. Talat Bozkurt'un yetiþtirdiði ‘Küçük Efe’ ile Arif Tekeli'nin yetiþtirdiði ‘Ersen Martin’ adlý boðalar aðalýk için arenaya çýktý. 40 derece sýcaðýn altýndaki güreþlerde, 2 boða da uzun süre pes etmedi. ‘Ersen Martin' adlý boðanýn boynuzu aldýðý darbelerle kýrýldý. Kanlar içinde kalan boða, kaçtý. Aðalýk kategorisinde birinciliði ‘Küçük Efe' elde edince, sahibine 3 bin YTL para ödülü verildi. Talat Bozkurt, boðasýnýn boynuzlarýný öpüp kutladý.



Boða bir kiþinin üzerinden geçti



Güreþlerde, zaman zaman seyircilerin arasýna dalan öfkeli boðalar tehlike yarattý. Sahibi tarafýndan durdurulamayan bir boða, aniden etrafýna saldýrýp saha görevlilerinden birini sürükledi. Ardýndan Mustafa Korkmaz adlý görevlinin üzerinden geçen boða dehþet saçtý. Boynu, kaburgalarý ve kolu ezilen, omzu çýkan Mustafa Korkmaz, ambulansla Muðla Devlet Hastanesi'ne kaldýrýldý. Kýzgýn boða görevliler tarafýndan ip, sopa, tekme ve yumruklarla kýyasýya dövüldü. Öfkeli boðanýn dövülerek kan revan içinde býrakýlmasýna bazý seyirciler ile turistler tepki gösterdi. Bayýr Belediye Baþkaný AKP'li Hamdi Algan, güreþleri düzenlemekteki amaçlarýnýn beldeye ekonomik destek saðlamak olduðunu belirtti. 30 bin YTL para ödülü daðýtýldýðýný kaydeden Baþkan Algan, “Sýcaklarýn etkisiyle boðalar bazen kontrolden çýkabiliyor. Küçük bir kaza atlattýk. Arkadaþýmýzýn saðlýk durumu iyi. Buradan elde edilecek gelirle okulumuza bilgisayar ve fen laboratuarý kuracaðýz” dedi.(dha)



Radikal

28.07.2008


http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Detay&ArticleID=890668&Date=29.07
.2008&CategoryID=79



 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0