Okan Üniversitesi'nden yaşam savunucusu öğrencilere soruşturma

01 Haziran 2009 03:00  

 

Okan Üniversitesi'nden yaşam savunucusu öğrencilere soruşturma

[Sesonline] İSTANBUL- 11 Mayıs 2009 tarihinde "Öğrenciler tepkili: Okan Üniversitesi'nde 'köpek katliamı..." başlığıyla kamuoyuna duyurduğumuz haberimizden sonra, başta "Dünya Yalnız Bizim Değil Platformu (DYBD)" ve "HAYTAP" tarafından sürdürülen kampanya üzerine Okan Üniversitesi bir açıklama yaparak, "köpek ölümlerinden Üniversite yönetiminin sorumlu olmadığı" ifade edildi. Öte yandan, Üniversite yönetimi, yerleşke içinde meydana gelen köpek ölümlerini açıklayarak, tepki gösterdiği gerekçesiyle üniversite bünyesinde oluşturulan "Okan Üniversitesi Hayvanlara ve Doğaya Saygı Topluluğu" üyesi öğrenciler hakkında soruşturma başlattı. Duyarlı, yaşam savunucusu yurttaşlar tarafından tepkiyle karşılanan öğrencileri cezalandırmaya yönelik "soruşturmadan" hiç söz etmemeyi tercih eden Okan Üniversitesi Rektörlüğü'nün üniversite bünyesindeki 'köpek klatliamları' üzerine yaptığı açıklama şöyle: 

"Okan Üniversitesi Akfırat kampusü’nde, öğrencilere doğa ile iç içe, sakin, huzurlu bir atmosfer sunulmaktadır. Kampus içinde yaşama imkanı bulan köpekler de bu doğal ortamın birer parçasıdır. Üniversitemizi ziyaret ederseniz bu görüntülere mutlaka tanık olursunuz. Köpekler, bazı öğrencilerimiz ve personel tarafından beslenmektedir.

Kampus çevresinde ve dışında zaman zaman kimin sebep olduğu bilinmeyen köpek ölümleri meydana geldiği, üniversite ilgililerine gelen e-postalardan öğrenilmiştir ve ne yazık ki bu ölümlerden Üniversite yönetimi sorumlu tutulmaktadır. Asılsız suçlamalar, Okan Üniversitesi yönetimini son derece rahatsız etmektedir.

Herhangi bir canlıyı öldürmek ya da ölümüne göz yummak bir üniversite yönetiminin içinde olacağı bir davranış değildir. Okan Üniversitesi’nde köpekleri seven, besleyen öğrencilerin yanında yurtta kalan ve akşamları kampuste dolaşırken köpeklerden korkan öğrenciler de bulunmaktadır. Buna rağmen kampus içinde 10’dan fazla aşılı köpek rahatça dolaşabilmektedir.

Okan Üniversitesi olarak, araştırılmadan, doğruluğundan emin olunmadan yapılan bu karalama kampanyasından büyük üzüntü duyduk. Buradaki gerçek yaşamı görmeniz için üniversiteye gelmeniz yeterlidir..." 

Sesonline.net


ÖĞRENCİLERE AÇTIĞINIZ SORUŞTURMAYI DURDURUN!
OKAN ÜNİVERSİTESİ YÖNETİMİ'Nİ KINIYORUZ!


OKAN ÜNİVERSİTESİ'NDE MEYDANA GELEN ve ARTIK "KATLİAM" BOYUTUNU ALMIŞ KÖPEK CİNAYETLERİNE SESSIZ KALAN, OKAN ÜNİVERSİTESİ YÖNETİMİNİ KINIYORUZ!

UNUTMAYIN, DÜNYA YALNIZ BİZİM DEĞİLDİR VE TÜM CANLILARIN YAŞAM HAKKI VARDIR.

HAYVANLARIN YAŞAM ALANLARINI İŞGAL EDEREK YAPILAŞAN ZİHNİYETİN OLUŞTURDUĞU YAPININ, ARDINDAN DA YAŞAM ALANLARI GASP EDİLEREK YOK EDİLEN HAYVANLARDAN KALANLARI ÖNCE TEK ARDINDAN DA TOPLUCA YOK ETME GİRİŞİMLERİNİN BİR ÜNİVERSİTE BÜNYESİNDE OLMASI ÇOK DÜŞÜNDÜRÜCÜ VE BİR O KADAR DA ÜZÜCÜDÜR...

MEDENİYET, DOĞAYLA MÜCADELE ETMEK DEĞİL, DOĞAYA UYGUN/ UYUMLU YAŞAMAYI İÇSELLEŞTİREBİLMEKTİR. KÂR DAHA FAZLA KÂR GÜDÜSÜ İLE OKULLARI TİCARETHANE, ÖĞRENCİLERİ DE "MÜŞTERİ" OLARAK GÖREN ZİHNİYETİN VARACAĞI NOKTANIN HAYVAN KATLİAMINA YÖNELMESİ ŞAŞIRTICI DEĞİL.

AMA UNUTULMAMALI Kİ, YAŞAMI SAVUNAN GÜÇLER DE İŞİN PEŞİNİ KOLAY BIRAKMAYACAK!

"OKAN ÜNİVERSİTESİ, HAYVANLARA VE DOĞAYA SAYGI TOPLULUĞU"NUN YAŞAMI SAVUNMA KAMPANYASINI DESTEKLİYOR, OKAN ÜNİVERSİTESİNİN CANLI YAŞAMINA DÜŞMAN TUTUMUNDAN BİR AN ÖNCE VAZ GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ...

DÜNYA YALNIZ BİZİM DEĞİL PLATFORMU (DYBD)


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0