Politikada gerçeklikten kopmak

18 Ocak 2017 14:26 / 1334 kez okundu!

 

 

Gelecek anayasa referandumu için Hdp'nin şimdiden piyasaya sürdüğü son icat sloganlarından olan "Suyun ve doğanın sömürülmesine karşı hayır"; bir partinin gerçeklikten koparak, hayal dünyasında nasıl yürüyebileceğini gösteriyor. Fareli köyün kavalcısının sonu hep mi aynı olmak zorunda?

Gelecek anayasa referandumu için Hdp'nin şimdiden piyasaya sürdüğü son icat sloganlarından. 

Bir arkadaş 'yahu bunun anayasayla ne ilgisi var?' demişti; oysa konu Anayasa paketi değil, mesele esrar paketi... diyarbakır'da, Lice'de Esrar bahçelerinin suyunun kesilmesini ya da köküne kibrit suyu dökülmesi onları etkilemiş olabilir. Olmadı Afganistan üzerinden getirip pazara sürdükleriyle insanı da doğayı da mahvedenlere ses çıkaramayanlar; aptal sloganlarla gülünç olmaya, "hayır"larıyla hüsrana uğramaya devam edecekler.

Geriye gidip düşünelim; pkk, suriye'de  kendi  küçük devletine sahip olma ihtimali olarak görünen elma şekerine kanıp, türkiye'deki masayı devirmese, halk savaşı sahtekarlığıyla, hendekçilikle kendi coğrafyasını ve insanını mahvetmese; şimdi belki de bambaşka konuları konuşuyor olacaktık. Akparti-hdp ittifakıyla bir anayasa hazırlanabilmiş olsaydı başkanlık, yerel yönetimlere daha fazla haklar konusu şimdi masada idi. Demirtaş da içerde değil, başbakan yardımcısı olarak süreci yönetenlerdendi...

"suyun ve doğanın sömürülmesine karşı hayır" sahteliklerine sarılmakla tüm bunları unutturacaklarını sananlar yanılıyor. Mart ayında imralı'dan ses gelince, pkk 'türkiyede silah bırakıyorum' deyince; altan tanlar, zanalar, ahmet türkler, baydemirler yeni bir anlayış ve partiyle ortaya çıkınca tüm coğrafyamız rahatlayacaktır.

Yani her fareli köyün kavalcısı, kendine inananları mutlaka denize dökmek zorunda değil... Hikayenin sonunu değiştirme şansları hala var. Aklın gereği bir politik Kürt-Türk ittifakı gerçek olursa bu kanlı coğrafyanın makus talihi de dönmeye başlayacaktır.

hdp içindeki samimi, dürüst arkadaşlara bu süreçte önemli rol düşüyor. 

nuhungemisi

 

Son Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2017 20:25

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.