Kaçak Elektrik

03 Nisan 2013 14:38 / 1949 kez okundu!

 


"kaçak elektrik kullanma meselesi, son dönemlerde bilinçi ırkçıların ve istemeden de olsa onların tuzağına düşüp onların davulunu bilmeden çalanların en mühim argümanlarından... böylece de sıradan ortalama insanı kürt’lere karşı kışkırtmak için pek etkili bir yol bulduklarını sanırlar ne yazık ki....

ama durum bu değil, onlar haklı değil çünkü kaçak elektrik kullanımında onları istatistiklerde biraz öne iten nokta, ülkemizin geçmiş tüm yönetimlerinin günahlarının toplamından türemiştir. şu an bile hakkari'de, van'da kesintisiz elektrik neredeyse yoktur. durmaksızın kesilen elektrikler insanları isyan ettirir, hele depremden sonra durum daha da zor. orada elektriği kaçak kullananlar ise başka şeylerin acısını böyle çıkarıyor. batıdakiler gecekondu yaptılar, devletin topraklarına bir anlamda el koydular. doğudakiler ise kaçak elektrik kullanıyor. olan budur.

haa, bu arada örneğin kürt topraklarının ortasına kurulan keban barajı, 40 yıl boyunca ankara, istanbul ve izmir'in başta sanayi kesimleri olmak üzere can damarı oldu ve oraları elektrikle besledi ama keban baraj gölünün kıyısındaki kürt köyleri yıllarca elektrikten uzak kaldı.

bu çarpıcı gerçeği anlayan bir kürt gencinin, diyarbakır cezaevi deneyiminden de geçerek başka ne olması, ne yapması beklenir? kaçak elektrik yükü bu topluma bir kaç yüz milyon tl'ye gelmiş olsun, kürt sorunu ise bize 25 yılda 400 milyar dolara mal olmuştur. üstelik bu meseleyi çözmek için ortaya atılan girişimlerin karşısına dikilenlerin en önemli argümanı da ilginçtir, bu kaçak elektrik kullanımı meselesi... biraz daha özen, biraz daha zeka lütfen!"


nuhungemisi

Ekşi Sözlük
09.02.2012


http://eksisozluk.com/entry/27349068

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.