Alavere dalavere Kürt Memet nöbete...

01 Ekim 2011 14:35 / 5126 kez okundu!

 


nuhungemisi, bir yıl kadar önce Ekşi Sözlük'te bu başlıkta bir yazı yazmış. Meclisin açıldığı şu gün bu yazı daha bir anlamlı göründü gözümüze... Bu kez nöbetin adaletli dağılması umuduyla...

------------------------------------------------------------------


"cahil oluşlarından, daha doğru deyimiyle cahil bıraktırılmışlıklarından yararlanılarak, ayrıca iyi niyetli ve temiz oluşlarından ve en önemlisi eski zamanlarda askere gelene kadar ana dilleri olan `kürtçe` dışında başka dille karşılaşmadıklarından dolayı kırık olan türkçe'leri yüzünden, askerde genellikle kötü işlerin sırtlarına yüklendiği `kürt` hatta `doğu kökenli` delikanlıların durumunu anlatır sözdür.

daha sonra bu deyiş, dolap çevirip bir biçimde suçu, işi, sorumluluğu, temiz insanların sırtına yükleme durumunu tanımlamak için kullanılmaya başlanmıştır.

eskiden doğuda doğmuş olanlar doğuda, batıda doğmuş olanlar batıda askerlik yapardı. son dönemlerde bu da değişmiş. artık doğuda patlayan kürdün (pkk) koyduğu mayınlar kürt kökenli askerlerimizi de öldürüyor; yine doğuda bir türk subayı olarak pimini çekip bombayı gencin eline tutuşturuyorsun, türk'lerin yanında ölenlerin bir kısmı da kürt gençleri oluyor. eğer bunlar da alavare dalevere değilse, kürt memet yine nöbete sürülmüş, üstelik elinde bombayla bırakılmışsa, yazıktır, ayıptır, utanç vericidir. düzen değişmelidir.

bu arada döşenen ve patlatılan mayınların bir kısmını biz kendimiz döşemişiz; onlarca askeri bir minibüse doldurup sonra da pkk'yı haber edip ölmelerini sağlamışız; subayları düğün bahanesiyle çekip zavallı erleri karakollarda ölüme bırakmışız; baskınlarda ölmeyip teslim olanlara ise neredeyse lanet okumuşuz, vatan haini muamelesi çekmişiz... o da ayrı.

alavere dalavere sloganı; meğerse ergenekoncuların, jitemcilerin, darbecilerinmiş; sınırlarımızın değil uyuşturucu işinin güvenliğini sağlayanlara aitmiş...

ordunun silahları, lawları, el bombaları orada burada çıkarsa; darbeci generallerin tüm planları artık faş olduysa; bütün faili meçhullerin ordu içindeki işbirlikçilerinin artık peşine düşüldüyse...

bundan sonra kürt memetleri de, türk memetleri de artık öyle nöbetlere biraz zor çıkarırısınız beyler. hatta artık statüko topallıyor, gerçekleri "yanlışlıkla" ağzından kaçırıyor ve bu sefer nöbeti `onur öymen` gibileri tutacak sanki. devran değişiyor mu ne?

ordunun yeniden güven kazanması için yapılması gereken işler var. bunların neler olduğunu da artık herkes biliyor.

memetlerin de gözü açılıyor. bereket ki `taraf` gibi gazeteler var da kimi gerçeklere ulaşmak en sonunda da olsa, mümkün olabiliyor.

kürtler de zaten bu günlerde nöbet işinin adil biçimde düzenlenmesini istiyor. üstelik meselenin yasal bir düzenleme içeren, zırt vırt değişmeyecek hakkaniyet içeren bir cetvele işlenmesinde ısrarlılar. ayrıca da bu işlerin kavgalı gürültülü, silahlı külahlı olmasındansa müzakere ile ve politika içinde çözümlenmesinden yanalar... onlar da ordu da anladı ki bu iş silahla hallolmuyor. daha ne istiyoruz arkadaş? bu kez hiç olmazsa bu fırsatı kaçırmayalım. fırsat giderse bu hem türklere hem kürtlere ağır bir bedel ödetecek.

alavere dalavere gerçekten bitsin artık."

24-12-2010

nuhungemisi

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=21277025

Son Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2011 20:02

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.