Fransýzlarýn sloganýndaki gibi; 'Býrakýnýz yapsýnlar, býrakýnýz geçsinler, dünya bildiðince döner'

17 Ocak 2015 13:41 / 1710 kez okundu!

 

 

Hoþgörüsünü kaybeden bütün söylemler, daima iki karþýt cephe yaratmaya mahkumdur. Avrupa’yý ve dünyadaki geliþmeleri, çoðu kiþi gibi bende endiþe ile izlemekteyim. Baþkalarý için tabu olan kavramlar diðer taraf için deðer yargýlarýna baðlýlýk olarak adlandýrabilir.

Þeklen, tek tipleþmeye giden bir dünya düzeninde, zaman zaman þiddete baþvurarak, baþkalarýnýn dinine, deðerlerine, geleneklerine saygý duymadan,  baþkasýnýn bu dünyadaki hakkýný hiçe sayarak, hegemonya kurma çabasýnda yarayý en çok alanlar, Müslümanlardýr.

 

Yirmibirinci yüzyýlýn baþýndan bu yana, bir takým kavramlar yaratýlmaya baþlandý. Bu kavramlar, Müslümanlýðýn sadece suretten ibaret olduðunu göstermeye çalýþan bir soykýrým niteliðinde kendini göstermektedir.

 

Bütün milletlerin tarihinde soykýrým vardýr fakat tarihi derinine analiz ettiðimizde soykýrýmlardan en fazla nasibini alanlar, Müslümanlardýr. En çok acý çeken ýrk, en çok iþkenceye maruz kalan onlar olmuþtur.  

 

Bu yüz yýlda yaþayan Müslümanlarýn, maruz kaldýðý iþkenceleri tek tek ele almaya gerek olmadýðýný düþünüyorum. Hepimiz gördüðü ve hemen hemen her gün izlediði þeyler.

 

Bu savaþlar bizlere, Müslümanlýðýn baðnazlýktan öteye gidemeyeceði, yobazlýk, gericilik, katliam kýsacasý sözlükte ne kadar olumsuz terim varsa, hepsini kapsayan þeylerden ibaret olduðunu göstermeye çalýþýyor.

 

Kuzey Afrika ülkelerinde yaþanan soykýrýmlarýn aynýsý, bugün çaðýmýzda yaþanmaktadýr. Fransa’nýn Cezayir’e yaptýðý iþgal sýrasýnda, Cezayir’li dedemin neler yaþadýðýný bilmem belki de bu görüþe net bir þekilde sahip olmamýn nedenidir.

 

Maalesef ki yaþadýðýmýz çaðda, herkes okuduðundan kendine bir parça kopararak, kendi çýkarýna en uygun olanýný uyarlama gayretindedir. Ýslam tarihine baktýðýmýzda, bunun yaþandýðýný her tarihte yine net bir þekilde görebiliriz.

 

Hz.Ömer (r.a)’ýn sergilediði adalet, Ýslam’ýn doðru þekilde anlaþýlmasýnýn bir göstergesiydi. Hz.Muhammed (s.a.v)’ýn ölümünden sonra, Ýslam’a hýzlý bir þekilde batýllar eklenmeye baþlandý. Ýslam, o gün bugündür bu batýllara karþý savaþ vermektedir.

 

Cihad kelimesinin anlamýný ve içeriðini bilmeden, evirerek çevirerek, Müslümanlarý vahþeti seven, azýlý katiller olarak gösteren bir dünya görüþüyle ezmeye çalýþmak, benim kafamda tek bir soru doðuruyor?

 

Ezilen Müslümanlar mý? yoksa Müslümanlýðý kabul edemeyenler mi?

 

Bir kafirin bile kalbini kýrmamayý öðütleyen bir peygamberin ümmeti, televizyonda izlediðiniz o korkunç manzaralarýn adamlarý, kadýnlarý deðildir.

 

Dünyadaki geliþmelere baktýðýmda, Müslümanlýk üzerinden bir þiddet dili geliþtirilmeye çalýþýyor. Ýfade özgürlüðünün zemini, aþaðýlamak ve hakaret etmek üzerine kurulu olmamalýdýr. Bir dini aþaðýlamak için ve yine bir peygamberin karikatürünü yayýnlayabilmek için birçok insanýn ölmesine, bu ölümlerinde Müslümanlara mal edilmesine gerek yok.

 

Benim ile hemfikir olan Müslümanlar, þunu da düþünüyor; peygamberimizin karikatürünün çizilmesi ne Ýslam’ýn ne peygamberimizin ne de Kuran’ýn deðerini alçaltýr. Sonuçta din, kirli bir yüz yýlda çoðunluðun ne yaptýðýna göre yaþanmýyor. Kalben ne olduðunu bilmek, dini yaþamak için yeterlidir.

 

Birbirimize bu kadar kolay bir þekilde düþman olabilmemizin en büyük sebebinin; bilgi eksikliðinden kaynaklandýðýný düþünüyorum. Þu an siyaset alanýnda yazýlan senaryolar, film sektöründen daha hýzlý bir þekilde ilerlemektedir.

 

Fransa’nýn ve bundan daha önceki ülkelerin nefretini anlayabilmeyi çok isterdim. Nihayetinde özü bilenler, inanmaya devam edeceklerdir. Müslümanlarýn, batýnýn yorumu ile oturtulmaya çalýþýldýðý resim, Müslümanlar için fark etmeyecek. Fransýzlarýn liberal demokrasisinin sloganýnda söylediði gibi; "Laissez faire laissez passer, le monde va de lui meme"* diyecekler.

 

*Laissez faire laissez passer, le monde va de lui meme: "Býrakýnýz yapsýnlar býrakýnýz geçsinler, dünya kendini idare eder"
 

Nilden ERSOY

16.01.2015

 

Son Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2015 01:36

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.