Nepal'de yolcu uçağı düştü: 51 ölü, 20 yaralı

12 Mart 2018 21:38  

 

Nepal'de yolcu uçağı düştü: 51 ölü, 20 yaralı

Nepal'in başkenti Katmandu'da bir Bangladeş havayolu şirketine ait yolcu uçağının düştüğü bildirildi. Uçakta 71 kişinin bulunduğu, 20 kişinin hastaneye kaldırıldığı ve 51 kişinin öldüğü öğrenildi.

Bangladeş’e ait bir yolcu uçağı Nepal Havalimanı’na yakın bir noktada yere çarparak iniş yapabildi. Toplam 71 kişinin bulunduğu uçaktan çıkarılabilen 20 kişi hastaneye kaldırıldı. 51 kişi hayatını kaybetti. 

18-03/12/1.Jpeg

NDTV’de yer alan habere göre 67 yolcu ve dört mürettebat bulunan Bangladeş’e ait uçaktan çarpma sonrası 20 kişi hastaneye kaldırılırken, uçaktaki yangının söndürülmesi ve kalan yolcuların kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

Haberde uçağın düştüğü havalimanı yakınlarındaki futbol sahasından siyah dumanlar yükseldiği belirtildi.

18-03/12/2.Jpeg 

Havalimanı sözcüsü Prem Nath Thakur, uçakta 67 yolcu ve 4 mürettebat bulunduğunu açıkladı ve “Şimdiye kadar 20 kişi yaralı olarak hastanelere kaldırıldı. Poils ve asker uçağı keserek diğer yolcuları kurtarmaya çalışıyor" dedi.

'İNİŞ SIRASINDA ALEV ALDI'

Associated Press (AP) haber ajansına konuşan bir yetkili de uçağın iniş sırasında alev aldığını ve şu anda ölü ya da yaralı sayısı konusunda bilgileri olmadığını aktardı.

Yerel medya uçaktaki yangını söndürmeleri için olay mahalline itfaiye görevlilerinin gönderildiğini duyurdu.

18-03/12/3.Jpeg

 

Sözcü Birendra Prasad Shrestha ise yaptığı açıklamada, “Yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Detaylar için bekliyoruz” dedi ve havaalanının kapatıldığını, tüm uçuşların başka havalimanlarına yönlendirildiğini belirtti.

Shrestha, şu anda önceliğin uçaktaki yolcuları tahliye etmek olduğunu vurguladı.

18-03/12/4.Jpeg

karar.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0