SALÝH MÝRZABEYOÐLU

17 Mayýs 2020 12:04 / 2434 kez okundu!

 


"Salih Mirzabeyoðlu 28 Þubat'ýn sembol isimlerindendi. Asýl adý Salih Ýzzet Erdiþ. Müslüman bir dava adamýydý... Eðer demokrasi için mücadele ediyorsanýz, otoriter, baskýcý veya totaliter rejimlerin baskýlarýna, saldýrýlarýna maruz kalmýþ her görüþten kiþi veya grubun yanýnda olmanýz gerekirdi... Maalesef vaktinde biz bunu ýskaladýk"

 

****

 

SALÝH MÝRZABEYOÐLU

 


28 Þubat'ýn sembol isimlerinden... Salih Mirzabeyoðlu... Asýl adý Salih Ýzzet Erdiþ... Müslüman bir dava adamýydý.

 

1970 yýlýnda Akýncýlarý kurarak ismini Ýslam alemine duyurmaya baþladý.1975-80 arasý çýkardýðý yayýnlar, onun geniþ gençlik kesimleri arasýnda tanýnmasýný saðladý.

 

1983 yýlýnda Necip Fazýl öldükten sonra Ýslami Büyük Doðu Akýncýlarý (ÝBDA) yý kurdu. ÝBDA fikriyatý çevresinde yeni ve dinamik bir gençlik zümresi oluþmuþtur. 1991 yýlýnda ABD'nin Irak'a saldýrýsýný protesto eden gösterilere katýlmýþ ve bu gösterilerden sorumlu tutularak tutuklanmýþ, 3.5 ay hapis yatmýþtýr.


28 Þubat askeri darbesiyle bir gün çocuðunu okula götürürken 1998 de gözaltýna alýndý. Yasadýþý ÝBDA-C örgütüne liderlik ettiði gerekçesiyle tutuklandý. Aðýr iþkencelerden geçirildi. 2001 yýlýnda yargýlandý idama mahkum edildi, idam cezasý kaldýrýldýðý için ömür boyu hapse mahkum edildi. 16 yýl yattýktan sonra 22 temmuz 2014 de tahliye oldu. 16 Mayýs 2018 de geçirdiði bir beyin kanamasýnda hayatýný kaybetmiþtir.

 

Eðer demokrasi için mücadele ediyorsanýz, otoriter, baskýcý veya totaliter rejimlerin baskýlarýna, saldýrýlarýna maruz kalmýþ her görüþten kiþi veya grubun yanýnda olmanýz gerekirdi...



Maalesef vaktinde biz bunu ýskaladýk...

 

Necmi DEMÝRCÝ

 

Son Güncelleme Tarihi: 17 Mayýs 2020 13:26

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.