BUGÜN HRANT DİNK

20 Ocak 2022 19:33 / 425 kez okundu!

 

 

"Hrant adım adım şeytanlaştırılmaya çalışılmış, milliyetçi duyguları galeyana gelmiş bir çocuğun basit bir cinayeti olarak kabul ettirilmeye çalışılmıştı. Hatta daha da ileri gidilmiş jandarma'nın "iyi ki yaptın" mesajları adice paylaşılmıştı."

 

***

BUGÜN HRANT DİNK 

15 yıl önce bugün (19 Ocak 2007) Hrant Dink katledilmişti.

Hrant adım adım şeytanlaştırılmaya çalışılmış, milliyetçi duyguları galeyana gelmiş bir çocuğun basit bir cinayeti olarak kabul ettirilmeye çalışılmıştı. Hatta daha da ileri gidilmiş jandarma'nın "iyi ki yaptın" mesajları adice paylaşılmıştı. 

Herşey vesayet mekanizmasının kontrolündeydi. Yargı ve emniyet bürokrasisi tamamen ele geçirilmişti. Toplumun hassasiyetleri kaşınıyordu. Üstelik bu iğrenç cinayet, geçmişin acı tecrübesinden ders çıkarmış ve çatıştırma projesini elinin tersiyle itmiş olan, yeni milliyetçi bir siyasi parti olarak faaliyet yürüten BBP' ne bağlanmaya çalışılmıştı. Bir taşla birkaç kuş vurulacaktı.

Bugün yeri geldiğinde "yargı şöyle kötü, böyle kötü" diyenlerin özledikleri yargı bürokrasisi ipe un seriyordu. O yargı bu cinayetin organize bir çete işi olmadığı hükmüne varmıştı. 

Gün geldi, yan, 15 Temmuz "tiyatrosu" geldi, o yargı büyük bir temizliğe tabi tutuldu, eee tabii ki elde kalan yargı mensubu hem sayısal hem de tecrübe olarak zayıftı, ama eskisi gibi CIA'ye bağlantısı kesilmişti. 

Şimdi bu yargı, halkın temsilcileri vasıtasıyla oluşturulmuş olan yüksek kuruluyla halk adına yargı ödevini yerine getirmeye çalışıyor, devlet bürokrasisi içindeki bir dizi gizli halk düşmanı ajanı deşifre ediyor, hesap soruyor imkanları kabiliyetinde.

O gün çok şükür ki biz bunun basit bir cinayet olduğuna inanmadık, ermeni kardeşlerimizle aramıza nifak sokmaya çalışan bir el olduğuna geçmiş tecrübemize de dayanarak farketmiştik ve o büyük protestoya katılmıştık. Ve elbette ki o protestoyu da kirli emelleri için yönlendirmek isteyen ve buna ne yazık ki alet olanlar da oldu.

Ve sanki bu cinayet siyasi iktidarın işiymiş gibi ona mal edilmeye çalışıldı, çalışılıyor.

Yağma yok..
Hrant cinayeti, vesayet mekanizması içine yerleşmiş olan FETÖ eliyle hazırlanan planlı bir suikasttır.

Bu tür kritik insanların suikastle öldürülmelerinin ne anlama geldiğini, amacın ne olduğunu, acı tecrübemizle biliyoruz.

Unutmayalım ki Hrant Dink'i hangi el katlettiyse Salih Mirzabeyoğlu'nu işkence odalarında adım adım katleden odur. 

Yağma yok..
Tecrübemize saygımız varsa,
Susmayız, susmayacağız..

Hrant'a ve diğer demokrasi şehitlerine saygıyla...

Necmi DEMİRCİ

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.