Mutki'de ortaya çıkan mezarlara İzmir'den tepki

05 Şubat 2011 23:54  

 

Mutki'de ortaya çıkan mezarlara İzmir'den tepki

Mutki'de ortaya çıkan mezarlara bir tepki de bugün İzmir'den geldi. İHD İzmir şubesinin çağrısıyla saat 13:00'da Konak eski Sümerbank önünde toplanan onlarca insan oturma eylemi yaptı.

"Kayıplar Belli, Failler Nerede" yazılı pankartın bulunduğu ve "Kayıplar bulunsun hesap sorulsun", "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" sloganlarının atıldığı eylemde, grup adına basın açıklamasını okuyan İHD İzmir Şube yöneticisi Gurbet Uçar, "Fırat'ın ötesini ölüm tarlasına çevirdiler" diyerek, son zamanlarda yapılan kazılarda ortaya çıkan toplu mezarlara dikkat çekti.

Uçar, bulunan kemiklerin azlığının bu kuyuların önceden boşaltıldığını gösterdiğini ifade ederek, "İddia ediyoruz, Diyarbakır-Cizre-Silopi güzergahında sağlıklı bir arama faaliyeti yapılırsa, yüzlerce kaybın kemikleri çıkacaktır. Kimsesiz mezarlıkları usulüne uygun kazılırsa yüzlerce kaybın kemikleri çıkacaktır. JİTEM işkencehanelerinin bulunduğu alanlar kanıtları bulmak için kazılırsa, tıpkı Arjantin'de olduğu gibi yüzlerce kaybın kemiklerine ulaşılacaktır" dedi. Uçar, gözaltında kaybedilen Hasan Gülünay'ın dosyasının Ergenekon davası kapsamında alınmasını isteyerek, Gülünay'ın kaybediliş öyküsünü anlattı.

Gurbet Uçar'ın konuşmasının ardından 10 dakikalık oturma eylemi yapan göstericiler dağıldı.


Sinan Canbay


Fotolar: DİHA



 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0