SOSYAL DEMOKRAT HÜKUMET NE YAPIYOR?

04 Mayýs 2020 23:30 / 1138 kez okundu!

 


"Doktor, Hitler'in toplama kamplarýndaki doktorlara çok benziyordu. Hem davranýþlarý hem de tipi... Üstelik raporuna "bekleme salonundan kendisinin odasýna olan elli metrelik mesafeyi rahatlýkla yürüdüðümü’’ yazmýþtý. Oysa bu mesafe taþ çatlasa 20 metre idi. Ýtiraz edince bunu deðiþtirdi."

 

***

SOSYAL DEMOKRAT HÜKUMET NE YAPIYOR?

 

Bugün koþtur koþtur bir gündü...

Kiropraktiðe gittim, jimnastik yaptým, el jimnastiði için zaman ayýrdým, Balans içinde. Baþka çare bulamadým. Coronanýn geçmesini bekliyordum ama baktým ki geçeceði yok. 

Ben de kendime söz vermiþtim, yeni yaþ günüme bastonsuz gireceðim diye... Þunun þurasýnda 4 ay kaldý yaþ gününe.

***

En büyük sürpriz eczanede oldu. Yýlda 130 dolarla sýnýrlý ilaç masrafýnýn sýnýrý 250 Dolara yani bin krondan iki bin krona geniþletilmiþti. 

Bir hafta önce gitseymiþim bin kron kazancým olacakmýþ. Doktor muayene sýnýrýný da yükseltmiþlerdi. Ona bakmadým bile. 

***

Yaþlýlarýn bakýldýðý yapýlarda Corona bulaþýmý yüzde elli imiþ. Buralarda personelin yarýsý hasta yazýlmýþ, iþi yarý yarýya personelle götürüyorlarmýþ. Eh gerisini Ýsveçin Coronaya karþý mücadelesine güzelleme yapan müzminler düþünsün ;-)

Eczacý kadýn ne hikmetse ilaçlarý kaðýt poþete koymuþ. Yaðmur, çiseliyordu diyemeyeceðim bayaðý yaðýyordu, hatta bir ara dolu bile yaðdý. Öteden beri yaðmura aldýrmam ben, gideceðim yere ne kadar yaðmur yaðarsa yaðsýn yürürüm, sonuçta paltom ýslanýr diye düþünürüm.

Bu sefer öyle olmadý, ilaçlarý koyduðum kaðýt poþet adeta eriyiverdi yaðmurdan. Zor bela kendimi bir otobüs duraðýna attým. Ýki yüz metre uzaktaki butiðe gidip bir plastik poþet aldým... 

Ýlaçlarýmý durakta býrakmýþtým... Burada kimse araklamaz böyle þeyleri. ’’ Färdtjänst’’imi yani engellilere tanýnan taxi hakkýmý bir kaç ay önce iptal ettier. Efendim ben öylesine iyileþmiþmiþim ki, otobüs ve metroyu rahatlýkla deðerlendirebilirmiþim. 

***

Doktor, Hitler'in toplama kamplarýndaki doktorlara çok benziyordu. Hem davranýþlarý hem de tipi... Üstelik raporuna "bekleme salonundan kendisinin odasýna olan elli metrelik mesafeyi rahatlýkla yürüdüðümü’’ yazmýþtý. Oysa bu mesafe taþ çatlasa 20 metre idi. Ýtiraz edince bunu deðiþtirdi. 

Anlayacaðýnýz Ýsveç Sosyal Demokrat hükümeti halka inanýlmaz hak yükseltmedeydi (!) Yersen tabi...

Haklarý týrpanlamada çoþmuþtu hükümet...

Mustafa SATIÞ

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.