TECRÝTTE YAZILAN MEKTUP

22 Eylül 2021 12:17 / 673 kez okundu!

 

 

"Hücremde yaþadýðým acýlar bana hayatta aslolan þeyin, sadece þu an olduðunu zihnime iþledi. Eskiden boþu boþuna bir yerlere yetiþmeye çalýþýyormuþum. Artýk buradan çýkarsam, sevgi ve bilgi ýþýðýnda aydýnlanmak için kendimi hayatýn akýþýna býrakacaðým. Dýþarýda ya da içeride olmak aslýnda fark etmiyor, ya kendini tutsak ediyor ya da özgürleþtiriyorsun. Karanlýk hücremde azap yaþasam da, hep aydýnlýða çýkma umudumu besledim.”

 

****

 

TECRÝTTE YAZILAN MEKTUP

 

“Sevgili Arkadaþým,

Buraya nasýl düþtüðümü bilmiyorum. Sanki sonsuz bir karanlýðýn içindeyim. Tecrit hayatý yaþamanýn en korkutucu yaný ne biliyor musun? Kendinle baþ baþa kalmak, korkularýnla, kendi acýmasýzlýðýnla ve bastýrmak istediðin yönlerinle yüzleþmek. Ne kadar can yakýcý bir süreçmiþ bilemezsin.

Ýçeri düþtüðümden beri, aslýnda kendimi hiç tanýmadýðýmý fark ettim. Her gece karabasanlar görüp, kan ter içinde uyanmak ilk baþlarda çok ürkütücü geliyordu. Ama insan burada, cehennemi gerektiði gibi yaþamadan, hakkýný vermeden, acýlarýndan ders almadan, huzura kavuþamayacaðýný bile öðreniyor.

Kâbuslar gördükçe, onlardan korkmamaya baþladým. En çok neyi özlemiþtim bu tecrit odasýnda biliyor musun? Kendimi, sevgili arkadaþým. Bu tecrit hayatýndan önce, hep baþkalarý için yaþayan bir hizmet eri olduðumu acý da olsa öðrendim. Hücremde yaþadýðým acýlar bana hayatta aslolan þeyin, sadece þu an olduðunu zihnime iþledi. Eskiden boþu boþuna bir yerlere yetiþmeye çalýþýyormuþum. Artýk buradan çýkarsam, sevgi ve bilgi ýþýðýnda aydýnlanmak için kendimi hayatýn akýþýna býrakacaðým. Dýþarýda ya da içeride olmak aslýnda fark etmiyor, ya kendini tutsak ediyor ya da özgürleþtiriyorsun. Karanlýk hücremde azap yaþasam da, hep aydýnlýða çýkma umudumu besledim.”

 

Murat ÞAÞZADE

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.