Meral Akþener'in Iðdýr'a Demek Ýstediði!..

01 Þubat 2019 13:25 / 1415 kez okundu!

 

 

Akþener’in sözleri HDP’nin Iðdýr belediyesini kazanmasý gerektiðini hatýrlattý. Akþener Aslýnda, “Bakýn söz konusu siz olunca hepimiz aynýyýz. Kýrgýnlýklarýnýzý bir kenara býrakýn. Birleþin. Bir olun. Hepimiz size karþýyýz sizde kendi kendinize karþý olmayýn. Iðdýr belediyesini kaybetmenin travmasýný hiçbiriniz kaldýramazsýnýz. Çok çalýþýn” mesajýný verdi bence.

Iðdýr'daki demokrasi güçlerinin titreyip kendilerine gelmelerini hatýrlatan bu anlamlý sözler için Akþener’e teþekkür edilmelidir. 

 

****

 

Meral Akþener'in Iðdýr'a Demek Ýstediði!..

 

Akþener’in sözleri HDP’nin Iðdýr belediyesini kazanmasý gerektiðini hatýrlattý. Akþener Aslýnda, “Bakýn söz konusu siz olunca hepimiz aynýyýz. Kýrgýnlýklarýnýzý bir kenara býrakýn. Birleþin. Bir olun. Hepimiz size karþýyýz sizde kendi kendinize karþý olmayýn. Iðdýr belediyesini kaybetmenin travmasýný hiçbiriniz kaldýramazsýnýz. Çok çalýþýn” mesajýný verdi bence.

Iðdýr'daki demokrasi güçlerinin titreyip kendilerine gelmelerini hatýrlatan bu anlamlý sözler için Akþener’e teþekkür edilmelidir. 

Ýyi Parti Genel Baþkaný Meral Akþener dün yaptýðý açýklama ile HDP karþýtlýðýný bir üst merhaleye taþýdý. Akþener 31 Mart 2019 yerel seçimleri için “Iðdýr’da aday çýkarýrsak HDP’nin kazanmasý kesin. Bu yüzden aday çýkarmýyoruz. MHP ya da AKP’nin almasýnda sakýnca yok.” dedi.

Bu sözler, bazý batý illerinde aday çýkartmayan HDP’nin tabanýndan millet ittifakýna gidecek oylarý kaybetme pahasýna söylendi! Yeter ki HDP on yýldýr yönettiði Iðdýr belediyesini tekrar kazanmasýn! 85 yýldýr HDP’de deðildi de ne oldu? On yýldýr HDP yönetimde ne oldu biliyor musunuz Meral Haným; þehir hizmet gördü. Þehir kardeþlik, barýþ ve huzur içinde.

HDP’li belediye meclisinde her zaman Türk üyeler olmuþtur. Þu anki HDP Iðdýr belediyesi eþ baþkan adayý Eylem Çelik’te Iðdýrlý Türk bir yurttaþtýr.

Iðdýr’da Sünni Kürtler ile Þia Azeriler yaþamaktadýrlar. Hem etnik hem de mezhepsel bir farklýlýk var. Iðdýr’da halklar yýllardýr kardeþçe yaþamaktadýrlar. Kýz alýp vermektedirler, ortak iþ kurmaktadýrlar, taziyelerde, düðünlerde, kahvehanelerde, parklarda bir ve beraberdirler. Köylerde ve mahallelerde komþu olarak karma bir þekilde kardeþçe yaþayýp gitmektedirler.

Fakat seçimden seçime bazý siyasiler zenginliklerimiz olan bu farklýlýklarýmýzý oy alabilmek adýna kullanmaya çalýþmaktadýrlar. Ýyi Parti (Bir Iðdýrlý olarak benim için artýk kötü partidir) Genel Baþkaný Sayýn Akþener’in yaptýðý hiçte þaþýrmadýðým talihsiz açýklamasý da ayrýþtýrmaya yönelik bir beyan olmuþtur. Size “zillet ittifaký” diyenleri yadýrgamýyorum artýk. Beyaz toroslar döneminin bakaný, kötü partinin baþkaný lütfen kardeþlik þehri Iðdýr'ý rahat býrakýn.

Ýyi Partiden Iðdýr belediye baþkanlýðý için aday adaylýðý baþvurusu yapan bir kiþi bile yok. Iðdýr’da aday bulamýyorlardý zaten.

Sayýn Akþener, bu sözlerle aslýnda þunu demek istiyor: Bakýn söz konusu siz olunca hepimiz aynýyýz. Kýrgýnlýklarýnýzý bir kenara býrakýn. Birleþin. Bir olun. Hepimiz size karþýyýz sizde kendi kendinize karþý olmayýn. Ankarayý kaybetsek dahi olsun, Yeter ki siz Iðdýr'ý almayýn diyor!     

Kemalistler ile Cumhur ittifaký arasýndaki mücadele sizin mücadeleniz deðil. Siz bizim için ötekisiniz ve hep öyle de kalacaksýnýz. 90 yýllýk Kemalizm size inkâr, imha ve asimilasyondan baþka ne verdiyi hatýrlatýyor bu sözler..! Ey Iðdýr'daki ötekiler titreyip kendinize gelin! Demokrasi ve özgürlükleri esas aldýðýnýz davanýza sýmsýký sarýlýn. Demokrasi güçleri, kardeþ halklar güç birliði yapýn. Ve öyle çalýþýnýz ki eþ baþkan adaylarýnýz Yaþar Akkuþ ve Eylem Çelik ile bir Nisan sabahý birlik ve beraberliðinizin baþarýsýný seçim zaferi ile taçlandýrýn” Diye uyarýyor Sayýn Akþener bence…

Iðdýr Ruslar ve Ermeniler tarafýndan iþgal altýnda iken, Kazým Karabekir’in “Ýstiklal Harbimiz” adlý kitabýnda bahsettiði Iðdýr'ýn kurtuluþunda kahramanlýk timsali göstererek Iðdýr'ý iþgalden kurtaran milli çete reisleri Hamit Bey Mehmet Nuri Güneþ’in atasý, Ali Mirze bey Murat Yikit’in dedesi, Hasan Nado bey Yaþar Akkuþ’un aile reisi olsa bile siz ötekisiniz demek istiyorlar..!

Onlara göre Siz belediye baþkaný olmamalýsýnýz! Bu topraklar için dedeleriniz canlarýný vermiþ olsalar bile, bu yurdun ezeli ve ebedi sahipleri olsanýz bile AK Parti, MHP, Kötü Parti, CHP vs. için ötekisiniz, öteki!..  

Bunlarýn bu sakat zihniyetleri iflas etmeye mahkûmdur. Halklarýn talebi bunlarýn yaklaþýmý deðil elbette. Gözlemlerim þunu gösteriyor ki, HDP Iðdýr seçiminde açýk ara öndedir. Oy pusulasýndaki tüm partiler birleþse dahi, Kürdü, Türkü, Azerisi, Terekemesi, ile halklarýn kardeþlik adresi konumundaki HDP Iðdýr’da tekrar kazanacaktýr.

Seçimler yaklaþtýðýnda hep “Iðdýr stratejik bir ildir” masalý dillendirilir. Iðdýr stratejik bir yer falan deðildir. Iðdýr 81 ilden biridir. Yozgat, Hakkari, Nevþehir, Sinop ne kadar stratejikse! Iðdýr’da o kadar stratejiktir. Bütün dert seçimi kazanmak. Bunun içinde yuvarlak ideolojik laflar yerine herkes projeleriyle halka gitsin. Halkýn iradesi kararýný verir. Iðdýr'ýn seçimini Iðdýrlýlar yapacaktýr.

Halkýn iradesi karþýsýnda hiçbir gücün duramayacaðý yerel seçimlerin kazasýz belasýz ülkeye hayýrlar getirmesini temenni ediyorum.

 

Murat AKKUÞ

31.01.2019, Iðdýr

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.