Iðdýr Yalakalýðýn Baþkenti mi?

19 Ocak 2018 21:05 / 1168 kez okundu!

 

 

Deðil elbette. Ama bu konuda ihtisas yapmýþ hemþerilerimizin sayýsý az deðil. Örneðin geçmiþte altmýþ beþ günlük Emniyet Müdürüne “Iðdýr’a yaptýðýnýz hizmetlerden dolayý” þeklinde baþlayan teþekkür plaketi verenlerimiz oldu. Oysa ki müdür daha Iðdýr’ý tanýmaya çalýþmaktaydý. Plaket verilen idareci mahcup olsa da bizimkiler çoktan piþkin piþkin facelik fotoðraf çekme yarýþýna girmiþlerdir.

Ýki aylýk Vali köye gider, "bir sorununuz var mý?" diye sorar. Ýþgüzarýn biri “Allah sizden razý olsun sayýn valim. Siz geldiniz bütün sorunlarýmýz bitti” deyiverir. Oysa ki vali sorunlarýn tespiti için gelmiþtir. Mastar çekmeyi kiþilik haline getirmiþ bir kesim hemþerilerimizin yaný sýra bir de bürokrat ve memur grubundan üniversiteli mastarcýlarýmýz var. Bu tipler, Allah göstermesin bir mastara baþladýlar mý karþýdaki kendini Zal Oðlu Rüstem zanneder. Amaç yaranmak ise her þey mubah salla gitsin. Kendisine veya yandaþýna yer açmak için hemþerisini karalayarak, iftira atarak gammazlayanlar da var.  

Bu muhteþem iltifatlarý..! Iðdýrlý bürokrat hemþerilerimiz için asla yapmazlar. Ýl dýþýndan atananlarý yere göðe sýðdýrmazlar. Oysa ki il dýþýndan atanan idarecilerimizle Iðdýrlýlar arasýnda hiç bir fark yok. Hepsi hemen hemen ayný okullardan mezun olmuþ ayný eðitimi almýþlardýr. Birisi bir referans bulmuþ atanmýþ gelmiþ, bizimki bulamamýþ hepsi bu. Ýnsanlara Battal Gaziymiþ gibi gereksiz övgüler dizerek hem kendimize hem de onlara yanlýþ yapýyoruz. Iðdýr’ýn da çok deðerli idarecileri var. Geçmiþte il dýþýndan atanan idarecilerin eksiklerini çok gördük. Hatta Ankara’lara þikâyet edip gönderdiklerimiz oldu. Çok tecrübeli ve etkin idareci de bize gelmiyor zaten. Batýda daha büyük þehirlere atanýyorlar. Örneðin kaçta tane daha önce Valilik yapmýþ Vali ilimize atandý? Öyle pohpohluyoruz ki bazýlarý kendilerini gerçekten öyleymiþ gibi zannediyorlar. Adam görevini yapýyor. Teþekkür ediyoruz. O iþ zaten onun asli görevidir onun için maaþ alýyor. Ekstra bir proje ve baþarý ile Iðdýr’a yeni bir kazaným saðlayarak farkýndalýk yaratmýþsa elbette takdir edilir. Ancak rutinin dýþýna çýkmamýþsa aþýrý övgü haramdýr. Eskisi gitti, yenisi mi geldi ayný seremoni onun için baþlýyor. Bazý gidenlerin arkasýndan demediklerini býrakmayanlarýmýz var! Yenisine eskisini kötüleme alýþkanlýðý olanlar da var. Ama görevdeyken Sultan Süleyman’dýr. Bu durum Parti baþkanlarý, Milletvekilleri ve belediye baþkanlarý içinde aynýdýr. Baþkanken ondan iyisi yok. Düþtü mü hatýrlamýyorlar bile. Bu belirlemelerde bulunurken kadirþinas, misafirperver, ahde vefalý, Iðdýr sevdalýsý, ilkeli ve omurgalý hemþerilerimi tenzih ediyorum.

Bir bakan Iðdýr’a gelince bir fotoðraf çektirme yarýþý baþlýyor ki sormayýn. Millet neredeyse birbirini eziyor. Ýtekleye itekleye yanaþma savaþý sürüp gidiyor. Hele hele Ak Partililer her þeyi o sanýyorlar. Çekip evine assa neyse dersin. Face'e yüklüyor. Tüm dert bu. Hâlbuki ayný adamla daha önce foto çektirmiþ, olsun bir daha! Kendi aralarýnda paylaþýp kendileri beðeniyorlar. Kendin çal kendin oyna misali. Tüm Iðdýr gördü sanýyorlar. Basýn mensuplarýnýn iþlerini yapmalarýný engelleme pahasýna onlar için medya tanýtým bu galiba.

Bir de yeni atanan idarecilere bir ziyaret furyasý baþlatýyoruz. Adamýn baþýný kaþýyacak zamaný olmuyor. Çiçekleri taþýnýyor. Randevu için kuyruklar oluþuyor. Muhtarýndan, imamýna, Valinin, emniyet müdürünün, Alay komutanýnýn ya da yeni atanmýþ baþka bir kurum amirine ziyarete revan oluyoruz. Iðdýr’ýn 183 muhtarý, 200 derneði, bilmem kaç imamý var? Bu yöneticiler hepsi ile görüþse bir senelik zaman yetmez. Ziyaretlere giden öyle alakasýz olanlar var ki insanýn senin Vali ile emniyet müdürü ile ne iþin, diyesi geliyor.

 

Murat AKKUÞ

12.01.2018

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.