Muharrem İnce giderken: Ne dedi, kime dedi? - Fadime ÖZKAN

15 Şubat 2021 10:49  

 

Muharrem İnce giderken: Ne dedi, kime dedi? - Fadime ÖZKAN

Muharrem İnce 40 yılı aşkın süredir her kademesinde siyaset yaptığı ve 2018 seçimlerinde güç bela cumhurbaşkanı adayı olup partisinin çok üzerinde oy aldığı CHP'den istifa etti. CHP'den neden ayrıldığını gerekçelendirirken de adrese teslim eleştiriler yaptı.

Bakalım mı, Muharrem İnce hangi lafı kime etmiş?

"ABD'den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum".

Hedef: CHP İstanbul milletvekili Ünal Çeviköz.

Eski büyükelçi 2018'de CHP'den milletvekili seçildi ve Kılıçdaroğlu tarafından dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığına atandı. ABD Başkanı Biden için "kendisinden beklentilerimiz" diye uzayıp giden bir liste yapan Çeviköz, CHP'ye geri dönen mandacı ruha nefes olmuştu. Bu zihniyetteki insanların on yıllar boyunca değişik başkentlerde Türkiye'yi temsil ettiğini, Türkiye adına konuştuğunu düşünmek bile acı verici. Ama aydınlatıcı. Türkiye halen dış dünyaya kendi menfaatlerini savunmakta, kendi tezlerini anlatmakta bu kadar zorlanıyorsa sebep işte bu kafaların bıraktığı enkazdır.

"Atatürk'e kefere diyenleri yönetici yapanlarla yolumu ayırıyorum".

Hedef: Mehmet Bekaroğlu.

2014'te Kılıçdaroğlu'nun davetiyle CHP'ye girdi Bekaroğlu. Milletvekili seçildi ve ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı yapıldı. CHP'de mescit açtırmak ve yarım kalan PKK ve FETÖ söylemlerini seslendirmek dışında bilinen faaliyeti yok.

"Mustafa Kemal deyip Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum".

Hedef: CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu.

Kaftancıoğlu'nun devleti tahkir, toplumu rencide eden, teröristleri öven, nefret söylemi içeren çok sayıda beyanı var. Ama küskün CHP'lileri en çok Atatürk'e Atatürk dememesi üzüyor.

"Ben askeri değilim, yoldaşıyım diyenlerle yolumu ayırıyorum".

Hedef: Yine Kaftancıoğlu.

Tercihini "Mustafa Kemal'in askeri sözünü militarist bulduğum için "Mustafa Kemal'in yoldaşları" demeyi uygun buluyorum" diyerek açıklamıştı Canan "yoldaş".

"Grup başkanvekilliği seçimini bile kaldırıp atamaya getiren bu yönetimle yolumu ayırıyorum".

Hedef: Kemal Kılıçdaroğlu.

2020 yazında MYK'da alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı her fırsatta "otokrat" olmakla suçlayan Kılıçdaroğlu CHP Meclis grubunun seçim ve söz hakkını gasp ederek grup başkanvekillerini kendisi atamaya başladı. CHP'nin 97 yıllık tarihinde ilk kez oldu bu. Atatürk'ün, İnönü'nün yapmadığını Kılıçdaroğlu yaptı.

"FETÖ'cüleri Sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum."

Hedef: Kılıçdaroğlu ve yönetime getirdiği CHP eliti.

CHP'nin 2010'dan bu yana devam eden kısa tarihinde İnce'nin iddiasını ispatlayan, arşivlerde tüm canlılığını koruyan yüzlerce olay, tutum ve söylem var.

"Türkiye maalesef Azerbaycan'a yardım etti" diyenlerle yolumu ayırıyorum".

Hedef: Yine Ünal Çeviköz. Azerbaycan 30 yıldır Ermenistan işgali altında olan topraklarını kurtarmaya çalışırken şöyle demişti Kılıçdaroğlu'nun danışmanı ve eski yardımcısı: "Maalesef Türkiye'nin Azerbaycan'a silah yardımı yaptığı söyleniyor".

"Ne işimiz var Libya'da diyerek 'Mavi Vatan'ı kavrayamayanlarla yolumu ayırıyorum".

Hedef: Yine Kemal Kılıçdaroğlu. CHP Genel Başkanı daha önce de Suriye'deki Irak'taki terör örgütlerine karşı yapılan askeri harekatların tamamına karşı çıkmış, PKK'nın Suriye kolu olan YPG için "terör örgütü değil" demiş, Mavi Vatan için Akdeniz'de alan tutan gemilerimizi ve personelimizi yok saymıştı.

"CHP aday yapmayınca başka partiden aday olup bugün CHP'yi yönetenlerle yolumu ayırıyorum."

Hedef tam 12'den: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu.

18 Nisan 1999 seçiminde DSP'den aday olmak için SSK'daki görevinden istifa etti ama Ecevit tarafından aday gösterilmeyince Baykal'ın inisiyatifiyle CHP'ye geldi. 2002'de CHP'den vekil seçildi ve FETÖ'nün 2010'da Baykal'a düzenlediği kaset operasyonu sonrasında Baykal'ın koltuğuna oturdu. Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanı olmasıyla beraber, İnce'nin deyimiyle "işgal" başladı.

Fadime Özkan

star.com.tr

09.02.2021

Son Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2021 10:59

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0