MORDOÐAN BELEDÝYESÝ HAYVANLARI NEDEN ZEHÝRLÝYOR?!..

05 Ocak 2010 04:19  

 

MORDOÐAN BELEDÝYESÝ HAYVANLARI NEDEN ZEHÝRLÝYOR?!..

Son zamanlarda Mordoðan'da artarak süren zehirlemeler sonucunda 45-50 arasý kedi ve köpeðin ölmesi üzerine Mordoðan'da oturan hayvansever isyan etti ve bir hayvansever ilgililere aþaðýdaki mektubu yazdý:

Sayýn ilgililer ben Ýzmir'in güzide bir beldesi olan Mordoðan'da yaþamaktayým. Burada devamlý sokak hayvanlarý katledilmekte olup belediye bundan baþka hiç bir olumlu davranýþ sergilememektedir. Hele þu son 3 haftadýr biz hayvan sevenler sokaða her çýkýþýmýzda bu vahim olayý görüp hasta olarak evimize dönmekteyiz.

Dün akþam yine bir sürü zavallý hayvan bu canilerin kurbaný olmuþ. Artýk bahçelerimizde baktýðýmýz,cebimizden ödeyerek aþýlatýp, kýsýrlaþtýrdýðýmýz can dostlarýmýzada pis ellerini uzatmýþ ve katletmiþler artýk dayanacak gücümüz kalmadý.

Bu durumun devam etmemesi ve en azýndan beldemize bir barýnak yapýlmasý için Mordoðan Belediyesini harekete geçirebilmek babýnda sizlerinde destek olup belediyemizi mektup yaðmuruna tutmanýzý rica ediyorum

Görmek ve duymaktan korktuðumuz ama kaçýnamadýmýz, bugün'e kadar çözüm bulamadýðýmýz olay bu defa Mordoðan'da gerçekleþti.Bizi can evimizden vurdu.

Orada yaþayan Mediha Haným telefonda aðlýyordu.

Begovil otelinde çalýþan Gülnur Torbacýoðlu ise, cuma günü sabaha karþý zehirle öldürülen haycanlarýn kepçeyle belediye aracýna atýlýþlarýna,anneleri ölen yavrularýn acý çýðlýklarýna tanýk olmuþ.Olay yerinde tutanak hazýrlayan jandarma da göz yaþlarýný tutamamýþ.

Hayvanseverler þunlarý aktardýlar;

Mordoðan Belediye Baþkaný Sayýn Ahmet Çakýr barýnak yaptý ama içinde sadece birkaç hayvan var. Ýtlaf etmek yerine; izin versin barýnakta biz seve seve bakar, ihtiyaçlarýný karþýlarýz.Ayrýca;

Sahipli hayvanlar kayýt altýna alýnýrsa,baþlangýçta uðraþý gerektirse de terk etmelerin, ölümlerin önüne geçmek adýna, insana yakýþan tavýr deðil midir?

Mordoðanda yazlýktan dönerken köpeklerini (haycan) terkedenler;

Bu olay karþýsýnda nasýl bir ruh hali yaþýyorlar, doðrusu merak ediyorum.

"KAPANMAYAN TEK YARA VÝCDAN YARASIDIR."

Mordoganda surekli zehirlenmeler yasiyoruz, 20 Ekim 2009 ve en son 24 Aralik 2009, gecen yil da yasadik , Mordogan batida bir turistik belde olmasina ragmen surekli itlaflar yasanýyor.

20 Ekim 2009 tarihinde 13 sokak kopegi ve sahipli kopek zehirli etler atilarak olduruldu. Bu kopek oluleri Mordogan belediyesince toplandi ve hic bir resmi islem yapýlmadý.

Olayý aksam saatlerinde duymamla Mordogan Jandarmasi'ni aradim ve olay sorusturulmaya baslandi ve o gunlerde Veteriner Hasan Derya bu zehirlemeler devam edecek diye Nilgun Ceyhan'a soyluyor, O gunlerde Mordogan belediyesine kursa giden Ýlknur Hazar isimli bir hanim Nilgun Ceyhana bu gece yine zehirleme olacakmis diyor olayi Mordogan Jandarma karakol komutanligini aradim devriye sayisi siklastirildi o gece zehirleme olmadi

24 Aralik 2009 sabahi Mordogan'da her yer zehirlenmis kopek ve kedi oluleriyle doluydu resmi kayit 14 kopek fakat her gecen dakika ve gun olen kedi ve kopek sayilari artti su an itibariyla 45-50 arasi kopek, 200 civari kedi, zehirli etler evlerin bahcelerine, tarlalara, yollara atiliyor, olayin uzerinden 10 gun gecmesine ragmen bugun Nesrin Ustundaga ait 1 kopek zehirlenerek oluyor. Durum cok vahim her an insan hayati tehlikede , dogadan ot toplayan insanlar var, hayatlari tehlike altinda...

Her 2 zehirlemede Vet. Hasan DERYA izinli ve evi Ýzmirde olmasina ragmen olaylardan 3 gun once Mordogana geliyor kendi araciyla yaninda gecici belediye iscisi Ersin Sengul ile 3 gun boyuýnca Mordogan sokaklarini dolasiyor (tanik Ahmet Kanal in Mordogan Jandarma karakol komutanliginda ifadesi var ayrica bu sahis yine bu 2 kisinin surekli alkol alip cop bidonlarina zehir attigini beyan ediyor)

20 Aralik 2009 Tarihinde Karaburun Cumhuriyet Savciligina Nilgun Ceyhan, Hikmet Klatt ve soyadini bilmedigim Humeyra adli sahislar Vet. Hasan Derya hakkinda gorevini yapmadigi ve mesai saatleri icindede alkol aldigini beyan eden ifadeler kullaniyorlar,ayrica Nilgun Ceyhan Vet. Hasan Derya'nin zehirlemeler devam edecek seklindeki sozude beyan ediyor.

Tanigin adi Ahmet Kanal, hatta bir kedinin agzindan zehirli et aliyor bir kavanoza koyup Nilgun Hanima teslim ediyor o da dun Karaburun Cumhuriyet savciligina goturdu fakat almamislar, eti yiyen kedi 2 dakikada olmus Ahmet Kanalin eli ise zehirli etten 2 gun uyusmus. Yukarida cc'de gecen adres Nilgun hanima ait... Ahmet Kanal ayrica ifadesinde Vet. Hasan Derya ve gecici isci Ersin Sengul'un surekli cop bidonlarina zehirli et koyduklarinida belirtmis.

Taniklar :

Nilgun Ceyhan(kutlucek mevkki)
Ahmet Kanal(Fatih caddesi)
Hikmet Klatt(cami yani)
Ýlgili ifadeler Karaburun Cumhuriyet savciliginda


Birgül Zorbaz
30.12.2009



www.dohaydersopengazievi.com

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0