Meteoroloji'den kuvvetli fırtına ve yağış uyarısı

02 Şubat 2018 11:05  

 

Meteoroloji'den kuvvetli fırtına ve yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son dakika verilerine göre yurdun batı kesimleri güneşe hasret kalacak. Yurdun diğer kısmı için ise haberler iyi. Yazdan kalma güneşli günler bugün de devam edecek. Hava sıcaklıklarında ise düşüş beklenmiyor. İşte 2 Şubat hava durumu....

Güneş bugün yurdun batı kesimi hariç yüzünü göstermeye devam edecek. Marmara ve Batı Ege’de parçalı ve yer yer çok bulutlu geçecek günün ardından Cumartesi günü yağış başlayacak. Yurdun diğer kesimleri bugün güneşli geçecek. Son dakika verilerine göre bugün yurda batıdan giriş yapacak olan yağışlı hava dalgası Cumartesis ve Pazar günü adım adım yurdun doğusuna doğru kayacak. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğünden son hava durumu verileri…

GÜNEŞLİ HAVA YERİNİ YAĞIŞA BIRAKACAK

Yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Kıyı Ege, Edirne, Kırklareli, Çanakkale çevreleri ile Balıkesir’in batı ilçelerinin hafif sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Türkiye'yi etkisi altına alacak yeni yağışlı hava dalgasıyla sıcaklıklarda çok büyük bir değişim olmayacak.

2 ŞUBAT HAVA DURUMU

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, Balıkesir’in batı ilçeleri ile akşam saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde güneydoğusunda yer yer sis ve pus bekleniyor.

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

AKDENİZ
Az bulutlu, batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Göller yöresinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer don olayı ile birlikte pus ve sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ
Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

karar.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0