CHP'NÝN, ATATÜRK'ÜN PARTÝSÝYLE BÝR ÝLGÝSÝ KALMAMIÞTIR

31 Ocak 2021 14:27 / 1389 kez okundu!

 

 

"CHP içindeki karanlýk gücün, çok karmaþýk, iniþli çýkýþlý bir tarihi vardýr. Her þey bir günde olmadý. Karanlýk güç yavaþ yavaþ örgütlendi. Önce Atatürk’ün Türkiye’yi çok ileri götürecek, dünyanýn ilk on ülkesi arasýna sokacak olan düzenlemeleri engellendi. Reformcular etkili mevkilerden uzaklaþtýrýldý. Adým adým geriye dönüldü. Günümüzde CHP gayrý-milli, iþbirlikçi ve son derece anti-demokratik bir partidir. Kendi içerisindeki yurtsever giriþimlere asla izin vermez."

 

****

 

 

CHP’NÝN ATATÜRK’ÜN PARTÝSÝYLE BÝR ÝLGÝSÝ KALMAMIÞTIR

 

 

Türkiye’nin CHP ýzdýrabý bitmez

 

Çocukken CHP’nin Türkiye’nin öz partisi olduðuna inandýðýmýz gibi, gençliðimden itibaren de ehven-i þer olarak birden fazla oy verdim. Hatta, bazý baðýmsýzlar dýþýnda, baþka bir partiye oy dahi atmadým. Ancak CHP’nin göründüðünden çok farklý bir þey olduðunu zamanla öðrendik. Açýkça itiraf etmek gerekir ki, genel hikayeyi çok iyi bilmemize raðmen bu partiyi kontrol eden karanlýk gücün iç dengeleri tam olarak ortaya konulamadý. Zaten tam çözseydik “karanlýk güç” demezdik. CHP’nin Ýttihatçý geçmiþinden baþlayýp Ýttihatçýlarla hem hesaplaþmasý hem uzlaþmasý ve sonra da Atatürk inkýlaplarýný önlemesiyle devam edip günümüze getiren, genel bir tarihine ihtiyaç vardýr.

.....

 

CHP, Ýttihatçý geçmiþiyle uzlaþýrken Atatürk’ü de etkisizleþtirmiþtir

 

Daha net bir þekilde ifade edersek, ATATÜRK ÝNKILAPLARININ KARÞI DEVRÝMÝ, CHP RAHMÝNDE BÜYÜTÜLMÜÞTÜR. Bu nedenle CHP’yi iyi bir þey zanneden saftirik CHP’lileri uyandýrmak için çaba göstermeliyiz.

 

Elbette bu çok karmaþýk, iniþli çýkýþlý bir tarihtir. Her þey bir günde olmadý. Karanlýk güç yavaþ yavaþ örgütlendi. Önce Atatürk’ün Türkiye’yi çok ileri götürecek, dünyanýn ilk on ülkesi arasýna sokacak olan düzenlemeleri engellendi. Reformcular etkili mevkilerden uzaklaþtýrýldý. Adým adým geriye dönüldü. Günümüzde CHP gayrý-milli, iþbirlikçi ve son derece anti-demokratik bir partidir. Kendi içerisindeki yurtsever giriþimlere asla izin vermez.

.....

Bu tarihi herkese anlatmak gerekir ama CHP tabanýnda gözleri tamamen bakar kör geniþ bir kitle vardýr. Bu taban uyanmadýkça, CHP tiyatrosu kapanmadýkça Türkiye’nin sýkýntýsý bitmez. Yani bitmeyecek. Hadi hepimize geçmiþ olsun.

 

Mehmet Tanju AKAD

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.