TÜRKLER VE ERMENÝLER, BÝRBÝRÝMÝZÝN ÝLACI OLACAÐIZ BU TOPRAKLARDA

20 Ocak 2021 16:54 / 1637 kez okundu!

 

 

"Hrant`ýn konuþmasý `birilerini` hayal kýrýklýðýna uðratmýþtý “Benim Türkle bir kavgam yok, ben Türkle yaþamayý þans sayan bir insaným.” Türkiye’ye dönüþünde uzatýlan ilk mikrofona:

“...Kim, tedavi edecek bizi? Fransýz, Amerikan Senatolarýnýn kararlarý mý? Kim reçeteyi verecek? Kim doktorumuz? Ermeniler Türklerin doktoru, Türkler de Ermenilerin doktoru. Bunun dýþýnda doktor, ilaç, hekim, mekim yok!...” dedi."

 

 

**** 

 

TÜRKLER VE ERMENÝLER, BÝRBÝRÝMÝZÝN ÝLACI OLACAÐIZ BU TOPRAKLARDA

 

 

Geçmiþ zaman,

Henüz Türkiye`de tabularýn aþýlmadýðý zamanlar... Hrant Almanya`da çok sayýda siyasetçi ve yazarýn hazýr bulunduðu bir toplantýda konuþmacýdýr.

Kürsüye gelir, 

Salondakiler kendisinden Türkiye`ye yönelik karalama ve þikayetlerle dolu bir konuþma beklemektedir.

Hrant konuþmaya baþlar;

1.

“…Biz yazarlar ve çizerler genellikle sadece bazýlarýnýn deðil, herkesin canýný sýkarýz ve belki ben bugün sizin canýnýzý biraz sýkacaðým...”

2.

“..Sunucu tarihten bahsetti, halkýmýn yaþadýðý trajediden bahsetti. Ýyi ama bütün bunlarda siz Avrupalýlarýn da bir sorumluluðu yok muydu? Evet, hepimizin, Avrupalýlarýn da bu acýlarýn yaþanmasýnda sorumluluðu var. Ama bugün o acýlarý artýk telafi etmenin fýrsatý da var..”

3.

“..size dýþarýdan çok karanlýk, çok dindar, milliyetçi gözükebilen Türkiye’den, içinden geldiðim ülkeden söz ediyorum. O ülke asla karanlýk bir ülke deðil! Aydýnlanýyor ve biz bunun için çaba sarf ediyoruz ve sizlerden beklentimiz bu çabamýzda doðru þekilde destek vermeniz…”

Toplanma amacýna ulaþmamýþ, Hrant`ýn konuþmasý `birilerini` hayal kýrýklýðýna uðratmýþtý.

Ekledi Hrant: “Benim Türkle bir kavgam yok, ben Türkle yaþamayý þans sayan bir insaným.”

Türkiye’ye dönüþünde uzatýlan ilk mikrofona:

“...Kim, tedavi edecek bizi? Fransýz, Amerikan Senatolarýnýn kararlarý mý? Kim reçeteyi verecek? Kim doktorumuz? Ermeniler Türklerin doktoru, Türkler de Ermenilerin doktoru. Bunun dýþýnda doktor, ilaç, hekim, mekim yok!...” dedi.

Ermeni diasporasý Hrant’ý 'Devletin Ermenisi’ ilan etti ve bir süre sonra beklenen oldu: Alçakça katledildi...

HRANT yalnýzca Türkiye'de Osmanlý Ermenilerinin, Gayri Müslimlerin sorunlarýna çözüm aramakla kalmýyor ayný zamanda yurt dýþýnda Türkiye düþmaný uluslarötesi güçlerin kucaðýna oturmuþ ýrkçý-faþist Ermeni diasporasýna karþý da mücadele ediyordu.

Onlarýn salonlarýndan dünyaya haykýrdý: “Türkiye’yi Avrupa Birliði’ne almamanýn yolu olarak Ermeni sorununu kullanýyorlar. Bu kadar açýk. E ben utanýyorum Ermeni olarak, bu dram niye böyle bir politik malzeme olsun?"

Ýþaret ettiler,

Ýhaleyi içeriye verdiler,

Katlettiler.

Ve “..Ermenistan kayýtsýz þartsýz iþgal ettiði topraklardan çekilmelidir” diyen HRANT duruþundan çýkýp Ermenistan’ýn sivil katliamlarýný dahi savunup, Ermenistan lobiciligi yapan GARO satýlmýþlýðýna kadar geldik.

Sesi, sözleri aklýmýzda,

Birbirimizin ilacý olacaðýz bu topraklarda... 

 

Saygý/Minnetle...

 

Mehmet ÇEK

 

Son Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2021 17:03

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.