Türkiye'deki Sol'un İslam Düşmanlığı

09 Şubat 2021 09:12 / 2854 kez okundu!

 

 

Marx “Din kitlelerin afyonudur” demeden önce “Din, ezilenlerin iç çekişi, kalpsiz bir dünyanın kalbi, ruhsuz koşulların ruhudur” diyecek kadar hakkaniyetli, ayrıca nazik ve saygılıydı dine karşı.Ki, o ‘afyon’ dediğiniz de o zamanlar acıları bastırmak için kullanılıyor ve hiç kimse Marx`ın herhangi bir dine, inanca hor, kaba davrandığını gösteremez.

 

 

****

 

Türkiye'deki Sol'un İslam Düşmanlığı

 

Bir 1 kişi ve şunu diyen bir yazı '

Marx din düşmanı değil, sadece Vatandaşların haksızlıklar karşısında susturulmasında kilisenin önemli bir rol oynadığını düşünüyordu.

Toplamda; insanların inançlarıyla solun bir kavgası olabileceğine ihtimal vermek, inançla bir kavgaya girmek akıl kârı değil.

Zaten Marksizm dinle, inançlarla değil sınıf çelişkileriyle ilgilidir. İnsanın trajedisini kendine dert edinmiş, insanın emeğini çalan güçlere karşı itiraz dili geliştirmiş bir adam Karl Marks. Hepsi bu, ötesi yok.

Diğer yandan`Türk Sol’unun Din düşmanlığı` ifadesi de tam olarak gerçeği ifade etmiyor.

Siz hiç Hristiyanlığa saydıran Solcuya rastladınız mı mesela? 🙂

Aksine oralara övgüler dizer, öyle bir anlatırlar ki mübarek İslam "afyon" ama Hristiyanlık maşallah "anti-biyotik"? 🙂

Bu tarafta İslam alimlerine burun kıvırırken diğer tarafta Mandela ile birlikte Afrika Ulusal kurtuluş hareketinin liderlerligini yapmış Desmond Tutu’ya övgüler dizerler ya hani? Adam papaz’dır 😊

Hegel ve Kant Allah'tan söz ederken oturup paşa paşa okur ama biz söze Allah ile başladığımızda teker patlatırlar. 😊

İşin özeti; SOL`umuzun düşmanlığı bir bütün olarak DİN`e değil özelde İSLAM’adır.

O kadar ki yıllar içerisinde sol -Kemalist yönlendirmeyle- adeta kapitalizme karşı mücadeleden dine karşı mücadeleye evrildiler.

Ama bu arada milletin tercihi de aksi yönde seyretti.

Yıllarca dinlerinin yok sayılmasından, inançlarının, ibadetlerinin hedef alınmasından yılan, bıkan kitleler dinleriyle barışık, "Müslümanım" diyerek siyaset yapan bir partiyi iktidara taşıdılar.

Müslüman bir ülkede 1 tek kez ALLAH kelimesini ağzına almadan 90 yıl bu ülkeyi yönetmiş onlarca siyaset ve devlet adamından sonra "Ya Allah Bismillah!" diyerek açılışlar yapan ve Müslüman coğrafyada gerçekçi bir umut olan ERDOĞAN`a kadar geldik.

Evet,

Sol mahallenin yeni nesil çocukları;

Yatırıldığınız 100 yıllık narkozdan uyanıp, İslamiyetle ilişkinizi bir gözden geçirin derim. Bu ülkede artık dini ve Müslümanlığı tehdit unsuru olarak görmeyen yeni tür bir sol`a ihtiyacımız var.

Mehmet ÇEK

08.02.2021

Son Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2021 15:22

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.