'Kim tedavi edecek bizi?'

23 Ocak 2019 22:22 / 1215 kez okundu!

 

 

“...Kim tedavi edecek bizi? Fransız Senatosu'nun kararı mı? Amerikan Senatosu’nun kararı mı? Kim reçeteyi verecek? Kim bizim doktorumuz? Ermeniler Türklerin doktoru, Türkler de Ermenilerin doktoru. Bunun dışında doktor, ilaç, hekim mekim yok! Diyalog tek reçete, doktorsa birbirlerinin doktorudurlar...”

 

****

 

'Kim tedavi edecek bizi?'

 

Geçmiş zaman,

Rahmetli Hrant Almanya`da çok sayıda Avrupalı bakan düzeyinde siyasetçi, yazar ve sanatçının hazır bulunduğu bir toplantıda. Henüz Türkiye`de Ermeni ve Kürt meselelerinde tabuların aşılmadığı, hala hepimiz hakkında her gün yeni yeni davaların açıldığı zamanlar.

Söz sırası Hrant`a geldi.

Salondakiler Hrant`ın Türkiye`ye yönelik karalama, hükümetten şikayetlerle dolu bir konuşma yapmasını beklemekte.

İşte Hrant`ın konuşması;

“…Biz yazarlar ve çizerler genellikle sadece bazılarının değil, herkesin canını sıkarız ve belki ben bugün sizin canınızı biraz sıkacağım. [Sunucu] önemli bir tarihten bahsetti, halkımın yaşadığı trajediden bahsetti. İyi ama bütün bunlardan siz Avrupalıların da bir sorumluluğu yok muydu? Evet, hepimizin, Avrupalıların da acıların yaşanmasında sorumluluğu var. Ama bugün o acıları artık telafi etmenin fırsatı da var. Ve size Türkiye’den bahsetmek istiyorum. Dışardan çok karanlık, çok dindar, çok milliyetçi gözükebilen bir ülkeden bahsediyorum ve ben o ülkenin içinden geliyorum. Ama o ülke karanlık bir ülke değil! Aydınlanıyor ve biz onu aydınlatmak için çaba sarf ediyoruz. Ve sizlerden beklentimiz bize bu çabamızda doğru şekilde destek vermeniz…”

Sonra geri döndü ve memlekette kendisine uzatılan ilk mikrofona şunları söyledi:

“...Kim tedavi edecek bizi? Fransız Senatosu'nun kararı mı? Amerikan Senatosu’nun kararı mı? Kim reçeteyi verecek? Kim bizim doktorumuz? Ermeniler Türklerin doktoru, Türkler de Ermenilerin doktoru. Bunun dışında doktor, ilaç, hekim mekim yok! Diyalog tek reçete, doktorsa birbirlerinin doktorudurlar...”

HRANT yalnizca Türkiye'de Osmanlı Ermenilerinin, Gayri Müslimlerin meselesini savunmak, sorunlarına çözüm aramakla kalmıyor aynı zamanda yurt dışında Türkiye düşmanı uluslarötesi güçlerin kucagına oturmuş ırkçı-faşist Ermeni diasporasına karşı da mücadele ediyordu.

Ne zaman aklıma düşse gözlerim dolar...

Birbirimizin ilacı olacağız bu topraklarda...

Türk, Kürt, Arap, Ermeni, Rum, Laz, Çerkez Biz bir(1) iz, tek milletiz, burası da tek devlet.

Sorunlarımız yok mu? Olmaz mı? Kimin yok? Ama birlikte çözeceğiz, çözüyoruz...

Fakat! Türkiye anavatan, herşeyimiz, çocuklarımızın geleceği...

Ve biz O`nu gözümüzden sakınacağız...

O`na yan bakanlar bizi bulacak karşısında.

Şimdi bu toprakların tarih boyunca ötelenmişleri olarak bizler ERDOĞAN gibi bir şans yakalamışız.

Üstelik O`ndan ötesi yok. Yani B planımız filan da yok.

Bu topraklarda iyi güzel bir şeyler olacaksa bu adamla olacak, ötesi yok.

Bundandır ki; vargücümüzle, durmaksızın bir dakikayı bile boşa harcamadan O`na destek olmaya, O'na yönelik uluslarötesi komplo ve saldırıları boşa çıkarmaya çalışıyoruz.

 

Mehmet ÇEK

19.01.2019

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.