Medeni cesaret gençlik ödülü

01 Şubat 2007 06:07  

 

Medeni cesaret gençlik ödülü

Hamburg kentinde her yıl verilen Bertini Medeni Cesaret Gençlik Ödülleri'nden biri, Almanya'da annesiyle kaçak yaşadığı için sınır dışı edilmek istenen 14 yaşındaki Yeşim Karakadıoğlu'nun St. Pauli Okulu'ndaki sınıfına layık görüldü.


Sınıfın, Nisan 2006'da sınır dışı edilmek istenen Yeşim'in sınır dışı edilmemesi için öğretmenleri Pia Witt'in desteğiyle imza kampanyası, avukat tutmak için yardım kampanyası düzenlemesi ve Hamburg Eyalet Parlamentosu önünde "Yeşim buraya ait" sloganı altında gösteri yapması nedeniyle ödüle layık görüldüğü açıklandı. Yeşim ödül töreninde, "Arkadaşlarım, sınıfım, okulum hep yanımda oldular. Dünyanın en iyi sınıfı benim sınıfım, en iyi arkadaşlar benim arkadaşlarım." dedi.



Toplam yedi gençlik projesinin ve 100'den fazla öğrencinin ödüllendirildiği törende diğer ödülleri "Domplatz Sinagogu", "Aşırı Sağ Ve Irkçılığa Karşı İnisiyatif", "Siyah Tahtalar", "Bizi Unutmayın - Nazi Döneminde Katledilen Çocuklar", "Nazi Döneminde Swing Gençliği" ve "Theresienstadt Çocuk Operası" projeleri aldı.



Anne Will, ancak medeni cesaret gösteren insanların bulunduğu toplumun özgür olabileceğini, söyledi.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0