MARADONA PANZERE ÇARPTI

03 Temmuz 2010 23:55  

 

MARADONA PANZERE ÇARPTI

'Turnuva takımı' olarak bilinen Almanya, dünya kupasında yoluna emin adımlarla devam ediyor. 2006'da çeyrek finalde elendiği Panzerler'den rövanşı alamayan Arjantin ise 4-0'lık kabusla ümitlerini başka bahara bıraktı.

Dünya Kupası çeyrek final mücadelesinde iki dev Almanya ile Arjantin, Cape Town'daki Green Point Stadı'nda karşı karşıya geldi. Güney Afrika'ya favorilerden biri olarak gelen, sergilediği futbolla beklentilerin üzerine çıkan Almanya, Maradona yönetimindeki Messi'li Arjantin'i, 4-0'lık sonuçla kupanın dışına itti. Almanya'ya yarı final biletini getiren golleri Thomas Mueller, Klose (2) ve Arne Friedrich kaydetti.

Karşılaşmaya daha istekli başlayan Almanlar, aradığı golü erken buldu. 3. dakikada sol kanatta topla buluşan Podolski, Otamendi tarafından faulle durduruldu. Atışı kullanan Schweinsteiger ceza sahasına ortaladı, iyi yükselen Müller düzgün bir kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi. Alman Milli takımı ilk yarım saat boyunca üstünlüğü kabul ettirirken, Arjantin ilk yarının son çeyreğinde oyuna denge getirdi. 37. dakikada Heinze'nin şık ara pasına yetişen Tevez, bekletmeden Higuain'e pas verdi. Bu futbolcu topu boş kaleye gönderdi, ama ofsayt gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı. Tangocular'ın kalan dakikalardaki gol girişimleri sonuç getirmeyince soyunma odasına 1-0'lık skorka gidildi.

İkinci 45 dakika çok farklı bir görüntüde başladı. Önce beraberlik ardından galibiyet golü için oyunu rakip yarı sahaya yıkan Arjantin, Tevez ve Di Maria ile önemli fırsatları değerlendiremedi. Tangocular'ın baskısı her geçen dakika biraz daha arttı, ancak Almanya farkı ikiye çıkarmayı başardı. 68'de Müller'in pasıyla topla buluşan Podolski, soldan ceza sahasına girdi ve altı pasta bomboş durumdaki Klose'ye güzel bir pas gönderdi. Alman oyuncu, hayatının en rahat golüne imza attı. Arjantin 2-0'ın şokunu üzerinden atmaya çalışırken, 74'te Friedrich sahneye çıktı. Rakiplerinden sıyrılan Schweinsteiger, soldan son çizgiye kadar indi ve kale önüne çıkardı. Pozisyonu iyi takip eden Friedrich, rakibine rağmen gol vuruşunu yaptı. Kalan dakikalarda yemeden 4 gol bulması gereken Arjantin mucizeyi gerçekleştiremediği gibi kalesinde bir gol daha gördü. 88. dakikada Mesut Özil'in sağ kanattan yaptığı harika ortayı kontrol eden Klose, ikinci kez gol sevinci yaşarken, karşılaşmanın da skorunu belirledi: 4-0.

Dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen Lionel Messi, Almanya karşısında sergilediği futbolla hayal kırıklığı yaşattı. Arjantin Teknik Direktörü Diego Maradona, fark açılmadan önce bir türlü galibiyeti getiren hamleleri yapamadı. İkinci tur mücadelesinde 2 gol kaydeden Tevez'in da silik bir futbol oynaması, 4-0'lık hezimetin zeminini hazırladı.

ARJANTİN: 0 - ALMANYA: 4
Stat: Green Point
Hakemler: Ravşan İrmatov (Özbekistan), Rafael İlyasov (Özbekistan), Bahadır Koçkarov (Kırgızistan)
Arjantin: Sergio Romero, Nicolas Otamendi (Dk. 70 Javier Pastore), Martin Demichelis, Nicolas Burdisso, Gabriel Heinze, Javier Mascherano, Maxi Rodriguez, Angel Di Maria (Dk. 75 Sergio Agüero), Lionel Messi, Carlos Tevez, Gonzalo Higuain
Almanya: Manuel Neuer, Philipp Lahm, Arne Friedrich, Per Mertesacker, Jerome Boateng (Dk. 72 Marcell Jansen), Thomas Müller (Dk. 84 Piotr Trochowski), Sami Khedira (Dk. 78 Toni Kroos), Bastian Schweinsteiger, Lukas Podolski, Mesut Özil, Miroslav Klose
Goller: Dk. 3 Müller, Dk. 68 ve 89 Klose, Dk. 74 Friedrich (Almanya)
Sarı kartlar: Dk. 11 Otamendi, Dk. 80 Mascherano (Arjantin), Dk. 35 Müller (Almanya)

MERT AYDIN'DAN MAÇ ANALİZİ
Almanya sadece erken gol bulduğu için değil stratejisini sahaya daha iyi yansıttığı için rahat kazandı. Arjantin'in bireysel yetenekleri bir plan çerçevesi yerine kendilerinin anlık performansları ile birşey yapmaya çalıştıkları için, değil maçı kazanmaları gol bile atmaları çok zordu. Almanya özellikle savunmanın önünde oynayan Khedira ve Schweinsteiger'in işin iki yönünü de gerçekleştirmeleri sayesinde orta sahada tam anlamıyla bir egemenlik kurdu. Şu ana kadar turnuvanın en çok atan takımı olarak da şampiyonluğa göz kırptılar.



ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0