Manisa'da sele kapılan çocuk kayboldu

17 Haziran 2018 03:33  

 

Manisa'da sele kapılan çocuk kayboldu

Manisa’nın Selendi ilçesinde sele kapılan 4 yaşındaki çocuk kayboldu.

Alınan bilgiye göre, Selendi ilçe merkezinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak sonrası Sanayi Deresi taştı. 

İlçe merkezine ilerleyen sel suları bazı araçları sürüklerken, bölgedeki iş yeri ve evleri su bastı.

Annesi Dudu Özdemir ile sele bakmak için dere kenarına giden 4 yaşındaki Rüzgar Kemal Özdemir, toprak zeminin çökmesi sonucu suya kapılarak kayboldu.

Kendi imkanlarıyla sel sularından kurtulmayı başaran anne Dudu Özdemir, vatandaşlar tarafından Selendi Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 

Çocuğu bulmak için bölgeye sevk edilen itfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri arama çalışması başlattı. 

Yaklaşık 4 saat süren arama çalışmalarından sonuç alınamadı. 

Havanın kararması ve yağışın tekrar başlaması nedeniyle ekipler arama çalışmalarına ara verdi. 

Yetkililer, ilçede hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü, şu ana kadar 5 iş yeri ve 8 evde su basması nedeniyle hasar oluştuğunu belirtti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Manisa Valiliği, Selendi ilçesinde meydana gelen sağanak ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 4 yaşındaki Rüzgar Kemal Özdemir'in kaybolduğu doğrulanırken, İzmir'den takviye ekip olarak yola çıkan AFAD dalgıçlarının ilçeye ulaşmak üzere olduğu bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Selendi ilçesinde bugün saat 16.30 sıralarında aniden yaşanan ve yaklaşık bir saat süren sağanak yağış, özellikle ilçe merkezinde genel yaşamı etkilemiştir. Olayın öğrenilmesine müteakiben Manisa AFAD, UMKE, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Emniyet ve Jandarma ekipleriyle derhal duruma müdahale edilmiş olup, çalışmalar halen devam etmektedir.

Yaşanan taşkın sırasında 2014 doğumlu Rüzgar Kemal Özdemir kaybolmuştur. Bu yüzden arama kurtarma çalışmalarına takviye amaçlı İzmir ilinden AFAD dalgıç ekibi de talep edilmiş olup, ekip ilçemize intikal etmek üzeredir. Ayrıca 6 ev, 3 iş yeri ve 1 araç da hasar söz konusu olup, ekiplerimizce gerekli müdahale yapılmıştır."

ntv.com.tr

16.06.2018

Son Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2018 05:04

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0