Makyaj daha da akacak... - Markar ESAYAN

26 Mayıs 2019 00:13  

 

Makyaj daha da akacak... - Markar ESAYAN

Bir deneme yaparak CHP’nin adayının ortaya attığı tezviratları takip edeyim dedim.

Hani şu CnnTürk’ün dört kameramanının işten atıldığı türünden kurumca da hemen yalanlanan tezviratlardan bahsediyorum.

İnanın başaramadım. Takip edilebilecek boyutun çok ötesinde bir durum söz konusu…

İBB ile ilgili tezviratları o kadar geniş boyutluydu ki, Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti Grupbaşkanı Mehmet Tevfik Göksu upuzun bir bildiri ile tek tek yalanlama yoluna gitmişti.

Bunun bilinçli bir taktik olduğu gözüküyor. Böylelikle hem “çamur at izi kalsın” yöntemi uygulanıyor, hem de bu yazıda olduğu gibi hak etmeyen bir kişi öyle veya böyle gündemde kalmış oluyor. Çünkü gündemi işgal edecek bir kalibreye sahip olmadığının kendisi de farkında.

Gerçekten verilmiş sadakamız varmış diye düşünüyorum. YSK sandığa yapılan bu darbeyi yemiş yutmuş olsaydı, böyle bir şahıs bu yönleri ile deşifre olmadan İstanbul gibi güzide bir şehrin emini olacaktı.

Seçimlere bir ay kalmışken, şahsın sahte cilası pul pul dökülmeye başladı.

İnsanlar yalanlar ve algı çalışmalarına bir süre aldanabilirler, ancak bu geçicidir. Siyasette kalıcı olmak için sahici olmak gerekir. Liderlik vasıflarına sahip olmadan piar, algı destekleriyle bu iş kotarılamaz.

Nitekim bir televizyon programında çok basit birkaç soru karşısında şahıs dağılmış, makyajı akmış ve gerçek kalibresini göstermiştir. Halk bunu görmüştür.

6 Mayıs’ta YSK’nın kararıyla Türkiye büyük devlet olduğunu kanıtlamış ve sandığına yapılan darbeye geçit vermemiştir. YSK’nın gerekçeli kararı bu durumu ortaya sermiş, sabitlemiştir.

En büyük kazancımız, dünyaya sandığımıza darbe yapılamayacağını, buna müsaade etmeyeceğimizi göstermiş olmaktır. Bu İstanbul’u kazanmaktan bile önde gelen bir husustur.

İkinci büyük kazanç, CHP adayının gerçek yüzünün ortaya çıkmış olmasıdır. Önümüzdeki bir ay boyunca bu makyaj daha da akacaktır. Çünkü 31 Mart öncesinin o sahte sakinliğinin altında yatan sandık kumpasının verdiği güven olmayacaktır.

Markar Esayan/aksam.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0