TRUMP'I KISKNAMAK? MELANÝE FOTOÐRAFLARI

27 Mayýs 2017 09:55 / 1126 kez okundu!

 

 

"Bu bir teþhis deðil dostlar, sadece bir soru. Olayý anlamaya çalýþma!  Biz okuma illetinden muzdarip yaratýklar olaylarý biraz da ahlak falan ile anlamaya çalýþýyoruz. Hüsrana uðrayýnca da aþaðýlayarak tepki veriyoruz. Acaba kýskançlýk mý var? Belki de toplumun deneme ve yanýlma metodu ile kültürel evriminin bir parçasý mý bu liderler?"

Gerek ABD gerek Türkiye’de “okumuþ- liberal” kesimde çok bariz bir Trump’u (siz kýsmen de isterseniz bu ismi Erdoðan olarak okuyabilirsiniz) kýskanmak ve küçümsemek olgusu aþikar.

 

Trump belli ki bir sazý iyi çalýyor. Para sazýný. ABD nin yeþil otlaklarýnda yetiþen baðrý yanýk bir zengini olarak yakýn doðu algýsý doðal olarak zayýf. O eksiði de musevi damadý ve Kushner ile evlenince musevi olan kýzý Ývanka  ile kapatýyor.

 

Dinsizin hakkýndan imansýz gelir diyerek 110 milyar dolarlýk anlaþma ile Suud’u baðladý.   Eh, bir de düþman gerek: eskiden Saddam’ýn Kitle imha silahlarý “weapons of mass destruction” nasýl uyduruldu ise Ýran’ýn terörist hükümeti diye bir þey uyduruldu.   Suudlar ve Ýsrailliler derken Filistinlilerle bir yakýnlaþma uzlaþma denenecek. Haydi bakalým hayýrlýsý.

 

Ýran öyle veya böyle daha orta yollu bir hükümete seçimlerle geçiyor. New York, Paris, Londra’daki terör olaylarýndan hiç birinin sorumlusu deðil. Ana sorumlulardan biri olan, “kraliyet” ailesinin çýkarý doðrultusunda Wahhabi ihracatçýsý diktatör Suud ile anlaþmayý yapýyor Trump. Parasý olmayan Yemen ile yapacak deðil ya!

 

Sol eðilimli ve eðitimli Kürt Fraksiyonunu silahlandýrmakta bir beis görmüyor. Çünkü ABD nin toplumsal hafýzasý Ýrak savaþý sýrasýnda Türkiye’ye güvenmemeyi öðrendi.   Bakalým bu denklemden bir Ýsrail Filistin barýþý çýkacak mý?

 

Trump da, Erdoðan da, Duterte de mütefekkir,     yani düþünce adamý olarak adlandýrýlabilecek liderler deðiller. Hepsi konservatif kesimce seçiliyor. Ama din anlamlý bir etken deðil. Çýkarlar önemli, bir Saray’a seyahat, bir þapka ve “liderin” taviz vermeyen isyankar tutumu! Ve o denli “abuk sabuk laflar eden” birisinin vaadleri.

 

Melanie nin çýplak fotoðraflarý tüm basýnda yayýlýyor. Trump’ un “elimi kýzlarýn bacakarasýna (o baþka bir terim kullanýyor) koyuyorum, ünlü olunca ses çýkartamýyorlar” gibisinden kiþilik yapýsýný açýða çýkartan ses bantlarý ortada.

 

Konservatif seçmen’in umurunda deðil. Liberal ve okumuþ kesim krizler içinde! Bir de belki þu açýdan bakmak gerek. Acaba ahlakçý (moralist), ben bilirimci liberal okumuþ kesim Trump’u kýskanýyor da o nedenle mi histeriye yakýn bir þekilde tepki veriyor?

 

Bu bir teþhis deðil dostlar, sadece bir soru. Olayý anlamaya çalýþma!  Biz okuma illetinden muzdarip yaratýklar olaylarý biraz da ahlak falan ile anlamaya çalýþýyoruz. Hüsrana uðrayýnca da aþaðýlayarak tepki veriyoruz. Acaba kýskançlýk mý var? Belki de toplumun deneme ve yanýlma metodu ile kültürel evriminin bir parçasý mý bu liderler?

 

Melanie nin gençliðinden beri çekilen çýplak resimleri internette dolaþýyor. Olumlu eðitimli bir arkadaþýn tepkisi “Allah nazardan saklasýn! Fiziðini bu kadar yýl nasýl korumuþ!” oldu. Kýskançlýk, yargýlama  ve aþaðýlama olmayan bir söylem.

Mahmut Tolon

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.