TRUMP, NETENYAHU VE SAVAÞ

09 Mayýs 2018 12:07 / 1464 kez okundu!

 

 

"ABD ve Ýsrael savaþ çýkartmak istiyorlar. Bir geri zekalý anlaþýlan Sovyetlerin Suriye’ye yerleþmesi karþýsýnda eli zayýflayan ABD'nin Ýran’ý tarümar ederek Orta Doðu’da tekrar esas güç haline geleceðini söylemiþ. Bu sakil teoriye de iþine gelenler inanmýþ. Çok insan ölecek diye korkuyorum."

 

*****

 

TRUMP, NETENYAHU VE SAVAÞ

 

Her þey gözümüzün önünde oluyor. Bir düþman gerek. O da gaz ve petrolü olan Ýran.

 

ABD ve Ýsrael savaþ çýkartmak istiyorlar. Bir geri zekalý anlaþýlan Sovyetlerin Suriye’ye yerleþmesi karþýsýnda eli zayýflayan ABD'nin Ýran’ý tarümar ederek Orta Doðu’da tekrar esas güç haline geleceðini söylemiþ. Bu sakil teoriye de iþine gelenler inanmýþ. Çok insan ölecek diye korkuyorum.

 

Gerek Netenyahu ve gerek Trump iç politikada elleri zayýfladýðýndan bir savaþ ile durumu (kendi geleceklerini) kurtarmak istiyorlar sanki. Bu filmi kaç kez gördük.

 

Yalan söyleyerek Ýran’a savaþ açma niyetlerini ortaya koyuyorlar. Ýsrael Kudüs yakýnýný bombalýyor. ABD haberlerinde “kötü Ýran, Ýsrael’e saldýracak” diye çýkýyor haber.

 

AB yatýþtýrmaya çalýþýyor. Bakalým Ýngiltere nasýl davranacak. Tedirgin olmamak elde deðil. Batý bu yalanlar karþýsýnda saf tutabilecek mi? Kabadayýlýk karþýsýnda dik durabilecekler mi? Çok ümitli deðilim.

 

Bizde iç politika. Bazý internet gazeteleri de Muharrem Ýnce’nin ilk turda % 60 alacaðýný yazabiliyorlar. Ýnternet anketinde okurlarý öyle karar vermiþler!

 

Savaþlarda ilk ölen “gerçek” oluyor. Yalanýn bini bir para. Gerçek hasýraltý ediliyor ki toz duman içinde isteyen istediðini yapsýn. Zor bir zamana hazýrlanmamýz gerek.

 

Mahmut TOLON

08.05.2018

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.