Tanrı'nın Dünya'ya Lütfu!

02 Temmuz 2021 14:15 / 539 kez okundu!

 

 

O gerçekten de Allah’ın sadece dünyaya değil insanoğluna bir lütfu idi! Esasen belki de kendi dünyasında yaşayan ilkel bir cucumis communis idi? Yoksa arzın gerçek merkezi o muydu?

 

****

 

Tanrı’nın Dünya’ya Lütfu!

 

O gerçekten de Allah’ın sadece Dünya’ya değil insanoğluna bir lütfu idi! Esasen belki de kendi dünyasında yaşayan ilkel bir cucumis communis idi? Yoksa arzın gerçek merkezi o muydu?

İki gün önce gözümden katarakt ameliyatı oldum. İlk op sorunlu geçmişti. Bu çok rahat oldu. Bir arkadaş  ameliyat olduğumu duyunca ziyaret etmek istediğini söyledi. Veya ben öyle sandım?  Söyleyiş tarzı ‘nevi şahsına münhasır’ idi.. Yani kendine has bir tavır... Birkaç kez mesafe tutmanın faydalı olduğuna hele hele bir yaştan sonra oluşan dostluklarda dikkat edilmesinin önemi vs  konularına 4-5 yıllık ilşkimizde değinme gereği duymuştum… Ameliyat sonrası doktor ziyaretinde yakaladı beni .

Neyse ondan gelen mesajlar aynen: Açım. Yemek yerim, yalnızım’. İzmir’de op sonrası muayenede olduğumu öğrenince… ‘Gelince haber ver. Yemeği ısıtıcıya koy. Karnım çok aç.. Hoca hanım veya Acil 112 Görevlisi Zehra Hanım veya Bahattin Bey veya komserim telefonda kayıtlar aynen böyle!

  Ben  eve geldiğimi  haber verince bu sefer bir tamirci geldiğini bir iki saat gecikeceğini söyledi.  Neyse yemeğini tekrar buzdolabına koydum.   Üç saat sonra geldiğinde ben yemeğini tekrar ısıtırken o masada salatanın olduğu gösterdiğim yere oturdu ve yemeğe başladı bile. Ben de  benim oturmamı baklemesi zarif olur gibilerinden bir laf edince sesini yükseltti. ‘Ulan köpek gibi otur dediğin yere oturdum artık bu yaşımda bırak nasıl ve ne zaman yersem  yiyeyim’

Ben gerginleşen ortamda ‘misafir olarak gösterdiğim yere oturmasından daha normal bir şey olmadığını’ söyleyip te hala yüksek sesle itiraz gelince doğrusu ameliyattan sonra tansiyon yükselmemesi falan gibi uyarıları da unutup... Ağzıma ne geldiyse söyledim.

Bu da kelimesi kelimesine ‘Hasttr…git Allah’ın gerizekalısı! Senle mi uğraşacağım! Defol git. Haydi yallah: çık dışarı!’

Vatandaş yerinden kalkmadı Beni etkileyen bir soğuk kanlılık örneği verdi. Ses tonunu anlamlı normalleştirerek:

Biz dostuz, olur böyle şeyler yemek bitmeden gitmem’ türünden bir şeyler geveledi. Neyse iki saat sonra giderken ertesi akşam yemeğine gelirken bir kaç armağan getireceğini de söyleyecek kadar ortam rahatlamıştı.

Boğaziçi Psikoloji hocası dostum Ayhan Koç ‘çok alçakgönüllü olursan seni paspas zanneden çıkar’ diye beni bundan 40 yıl önce uyarmıştı. İletişim kazaları hep oluyor da bazen İnsanlığa lütuf olan kişilerde pek de yapacak bir şey olmayabiliyor. Bazen sadece bir şey söylemek yetmiyor türümüzde. Karşı tarafın anlayacağı şekilde de canlandırmak gerek!

O gerçekten de Allah’ın sadece dünyaya değil insanoğluna bir lütfu idi! Bu esasen belki de garibimin kendi dünyasındaki problemlerle başetmeye çalışması. Acil görevlileri ilk yardım!

Bir cesurlar var: en azından arada  böyle hisseden  ve doğal olarak davranan… Bilmediğini bilen var. Birşey öğrenmek isteyen. Katiyyen istemeyen. Bir de hiç böyle hissetmeyen ve davranmayanlar var. Normalde hepimizde hepsinden bir tutam yok mu? Ezik olanlar var. Eziklığini bir şekilde örtmek isteyen var. Küstah olan var da ben ne yapayım Acil Yardım 112 görevlisi Zekiye Hanım. Görgü kitabı yazdım internete bedava koydum. Bahri Komserim zorlamasa hiç kimse okumayacak. Derken uyandım. Son zamanlarda bir iki böyle rüya gördüm. Bir keresinde de uykumda virüslerle savaşıyordum.

 

Mahmut TOLON

01.07.2021

 

Son Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2021 14:29

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.