Þiddet ve Silah Lobisi

16 Þubat 2018 09:42 / 1276 kez okundu!

 

 

Silah üretmek, sidik yarýþýnda üstünlük. Para kazanmak. Sonunda son 20 yýlda ABD'de okullardaki tekrar tekrar olan katliamlar.

Nasýl araç fabrikalarý dizel araçlarý ve çýkardýklarý zararlý gazlar hakkýnda topluma yalan söylemek ve insanlarý zehirlemekten kaçýnmýyorlar ise, nasýl sigara þirketleri, þekerli gýda üreticileri, bile bile üretime devam ediyorlar ve son tahlilde insan öldürmekten kaçýnmýyorlar ise silah üreticileri de   harpleri fýþtýklamaktan geri durmuyorlar. ABD gibi bir ülkenin hem en fazla insaný hapislerinde tutan ve hapislerinin kontrolünü elinde tutamayan bir toplum olmasý düþündürücü.

En fazla okul katliamý orada. Bu bir kültür mü, kültürsüzlük mü karar vermek zor. Batý’nýn lider ülkesi mi?

Ýnsanlýk olarak hukuk sistemimizi ve þiddet anlayýþýmýzý gözden geçirmeliyiz. Yumruk atan hapse bile girmiyor. (Eðer attýðý kiþi bakan falan deðil ise!)  Halbuki yumruk eþittir hapis olmalý belki bir ile 3 gece ilk seferde. Kayýt tutmak artýk kolay, 2. kez olunca daha uzun süre. Kadýna olan þiddeti de bu ülkede sadece bu yoldan önleyebileceðiz.

Kafasý atýp saða sola yumruk atmayý bir þirinlik olarak kabul etme vakti geçti artýk.

Diðer tarafta bir insan 100-140-400 yýl hapse mahkum olabiliyor. Yahu çocuk mu kandýrýyoruz? 156 yýl hapse mahkum edince ne oluyor?

ABD'de ne yapýlmasý gerektiði belli... Silah almayý ruhsata baðlayarak zorlaþtýrmak. Þiddet gösterenin silah sahibi olmasýný yasaklamak. Neden yapamýyorlar?

Lider ülkeymiþ! Ahlaken iflas demek belki daha doðru. Silahý kendisi halkýnda kontrol edemeyenin ordusu dört kýtada savaþ açýyor. Ayný zamanda bir konserde bir manyak 58 kiþiyi öldürüyor, bir okulda bir baþka manyak 17 kiþiyi bu ülkede.

Sonra bu ülke diðer ülkelere “demokrasi” getiriveriyor. Bu sefer ölenlerin sayýsý yüz binler ile ölçülüyor.

Bir uyuþturucu satýcýsý veya hatta kullanýcýsý ülkesine göre beþ on yýl hapse girebiliyor veya Müslüman ise idam ediliyor, Hristiyan ise sýnýrdýþý ediliyor bir Müslüman ülkede! Ama binlerce satýcýdan kazanýlan uyuþturucu parasýný yýkarken yakalanan HSBC bankasý sadece yýllýk karýnýn bir bölümünü ödeme cezasýna çarptýrýlýyor. Silah ile ölüm bir halk saðlýðý meselesi. Uyuþturucu veya alkol gibi!

Bu uyuþturucu olayýna baþka bir yazýda döneceðim. Silah kontrolü ile okul-konser ölümleri Irlanda ve Avustralya örneklerinde görüldüðü bibi yasa ile önlenebilir. ABD ise þiddet için Meksikalýlarý ve Müslümanlarý suçlayarak ucuz politika yapmaya devam etmeyi tercih ediyor. Yahu konserde 58 kiþiyi vuranýn veya dün 17 kiþiyi vuranýn Meksikalý veya Müslüman olabileceðine dair en ufak bir iþaret var mý Allah rýzasý için? Düpedüz ABD'li beyaz olarak adlandýrýlacak manyaklar.

Ýnsan kýzýyor, üzülüyor ama tekrar tekrar tekrar yýlmadan doðrularý paylaþmaktan baþka bir yol yok. Ama yeter yahu!

 

Mahmut TOLON

16.02.2018

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.