Seçimler ve Urla; tehlikeli, gereksiz tırmanış

01 Mart 2014 19:48 / 1304 kez okundu!

 

 

Urla’da olaylar oldu dün. 300 araçlık bir konvoy ile BDP sempatizanları geldiler. Çevik kuvvet Toma vs. Meydan karıştı. Urla’ya girmesi önlenen konvoy dönerken Güzelbahçe’de bazı CHP'li yandaşlar laf atınca nahoş olaylar olmuş ve birkaç araç hasar görmüş. Tehlikeli olaylar, aklı başında olanların sükunetle yaklaşmaları gerek.

Geçenlerde Devlet Bahçeli kendisinden sonra gelecek MHP liderlerini keşke şimdiden ilan etse gibilerinden yazmıştım. Bahçeli’nin hakkını vermek lazım. Çok beyefendi, sakin bir şekilde ve ısrar ile demokraside halkın tepkisini seçim sandığında vermesi gerektiğini dile getiriyor.

Başbakan gibi külhanbeyi edası ile elaleme “virüs, kimsin sen be” vs gibilerinden hitap etmiyor. Bu hitap tarzı ile Başbakan haklı olduğu yerde bile kaybediyor ama korkarım malzeme bu ve bu şekilde ortamı çok gerdi. Can derdinde. İlelebet payidar olamıyacağını ya anlamıyor ya da anlamak istemiyor. Kendi derdine düşmüş, savaşarak ayrılacak, başka da bir yol bilmiyor.

Halbuki herkesi aşağılayacağına ve her karşıtına meydan okuyacağına daha hoş bir şekilde Bahçeli’ye “Öcalan liderimizdir” dedirten kurmaca kaseti göstererek veya Kılıçdaroğlu’na “Erdoğan yerden göğe kadar haklıdır” dedirtilen düzmece kasetleri gösterse daha fazla puan toplayacak. Geren başbakan’dan bana fenalık geldi artık. TV'yi basitçe kapatıyorum ve her daim de TV'de muhterem.

Kimse kimseye zor ile birşeyi kabul ettiremez. Ne kadar bağırırsa bağırsın. BDP'nin yurdun her köşesine seçim bürosu açma ve propaganda yapma anasının ak sütü kadar helal olan bir hakkıdır. Cam kırarak falan tehlikeli tırmanmalardan kaçınmak gerekir.

Urla’nın yeni Başkanı olmak için Sibel Uyar hanımın şansı arttı. Büyükçe bir hata yapmazsa. Bu kadar basit. Hasan Hüseyin Akgün beye epeyce daha fazla oy gelecek sanmıştım. Son olaylar birçok tarafsız seçmenin MHP'den soğumasına yol açmış olabilir. Urla’daki olayları MHP'den aday Akgün çok aktif bir şekilde önlemeye çalıştı ve belki de daha da büyümesini önledi. Ama korkarım tarafsız seçmen gene de soğumuştur. Tüm olaylar bir cenaze ve bir açılışın aynı yerde olması ile başladı. BDP'in de, Sibel hanımın da Hasan Hüseyin beyin de ortamı rahatlatmaları gerekir.

Çeşme’den Arman Unan bir seçim karikatürü yollamış. Seçim konusunu her yazıdan daha güzel özetliyor.

 

Mahmut TOLON

01.03.2014

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.