Kafka'nın böceği gibi hissetmek

07 Mayıs 2018 18:27 / 1018 kez okundu!

 

 

Seçim hakkında yazmayacaktım. Hayret ile hem bizdeki politik durumu hem de ABD'deki Başkan Trump’u izliyorum.

Trump herhalde artık sonun başlangıcında. Bu dönemi tamamlaması zor gözüküyor.

 

*****

 

Kafka’nın böceği gibi hissetmek

 

Seçim hakkında yazmayacaktım. Hayret ile hem bizdeki politik durumu hem de ABD'deki Başkan Trump’u izliyorum.

Trump herhalde artık sonun başlangıcında. Bu dönemi tamamlaması zor gözüküyor.

Feto, ABD falan. Ve tabii CİA. O denli derin ve bilge işler çevirdiklerini sanmıyorum. Tam tersine epeyce olayı yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Bu kadar yanlış tahmin ve ilgisizlik ve bilgisizlik ancak çok para ile mümkün olabiliyor. İran ile ilişkilerine bakın, Afganistan ile ve İrak’ta Suriye’de yaptıklarına. Türümüzün tipik temsilcileri ABDliler.

En ilginç gelen şeylerden biri de Bahçeli’nin çizdiği figür. Artık karikatür gibi. Hoş, buna benzer fikirleri yıllar önce de yazmıştım ama bitmeyen kötü bir dizi gibi ağır çekim gelişiyor olaylar. Meral hanım’a başkanlık için yüz bin küsur oy verildi ve Bahçeli hepsinin Fetö kapsamında araştırılmasını istedi. Dün de Mehmet Barlas bu fikri destekleyen bir yazı yazmasın mı? Artık trajik de değil. Düpedüz komik. Feto tarafından Cumburbaşkanı “kandırıldıysa” diğer “kandırılanlara” bu yaklaşım caiz mi?

Gücün etrafında kenetlenmek. Aynı fikirde olmama cüretinde olan birisi varsa vatan haini. Çıkar bu denli mi körleştiriyor insanı? Evet bu denli körleştiriyor.

Gücü, insanoğlu ne kadar sevse de bazen rüzgarlar değişiveriyor. Bu seçimde mi sonra mı bilemem. İnsan devesini ne kadar sıkı bağlarsa bağlasın, sonunda Allah’a emanet etmek zorunda. Ne o kadar sağlam kazıklar var, ne de bağlayacak, kopmayan ipler.

Doğrusu ben Bahçeli’nin hallerine epeydir şaşırmıyorum ama Barlas’ın yazısına şaşırdım.

Güce mecbur olmak ve güç elden giderse bütün çamaşırların ortaya döküleceğinden korkmak mı olay? Yoksa kendinden başkasının böyle yönetemeyeceğini sanmak mı? İnsan kalitesi ortada. Halep orada arşın burada.

Tartın ölçün biçin. Ama güç giderse öcü mü gelecek? Hiç bir şey olmayacak. Çok kaliteli insanlar var ortalıkta yüzlerce, binlercesi. Kendi ortalımızdan birini seçmek daha sempatik geldi. Yücelttikçe yücelttik. Her yöneticinin yapabildiği ortada.

Brunei Sultanının yedi binden fazla şahsi aracı varmış sadece 604 Rolls Royce’u ve biri 7 gün 24 saat bu kişi canı isterse diye hep çalışır vaziyette kapısının önünde duruyormuş. Bu cihazların çalışması bir tek saniye sürer! Allah akıl fikir versin ve türümüzün direniş olmadığı zaman ne kadar ekstrem kibire, aç gözlülüğe salaklıklara yatkın olduğunun güzel bir örneği.

Geçen gün Başbakan Manisa’dan İzmir Havalimanına giderken hilafsız 50 metrede bir polis duruyordu yol boyunca. Celal Bayar’ın sadece 3 araçlık kortej ile dolaştığını, Menderes’in yanında 5 kişilik bir grup ile ana caddede yürüdüğünü bilirim. Sağ görüşlü bir insanım. Ne oldu Türkiye’ye? Tamam, dünya değişti de Fransa, Almanya, İspanya başbakanlarının kaç araçlık konvoy ile yolculuk yaptıklarını görmüyor muyuz? Hep bana rab bana.

 

Mahmut TOLON

07.05.2018

 

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2018 21:27

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.