Evrimi Tartışmak

08 Şubat 2017 12:24 / 1039 kez okundu!

 

 

Tartışmak daha ziyade birisinin ağır basmasını çağrıştırıyor. Bu bilgi ile olabileceği gibi, belagat ile de elde edilebilir. Laf sokuşturarak veya ses yükselterek de.

Türkmenistan’da kullanılan ve orada öğrendiğim fikirleşmek deyimini tercih ediyorum. Çatışmadan daha ziyade beraberce gerçeği aramak gibi algılıyorum “fikirleşmeyi”.

Evrimi tartışmak deyince de bu kuramı kullanan, bu yaklaşımın insanoğluna getirdiği nimetleri kavrayan insanlar ile “evrim yok” diyenlerin “tartışmasını” anlıyorum ki bu popüler bir TV programı şablonu. Aman Allahım! Belirli ezberleri savunan insanlar ile bu kuramı uygulayanların maçı? Kim kaç puan alacak?

Anneannemin söylediği euzu billahi mineşşeytanirracim yani şeytan benden uzakta dur, Allah’a sığınırım deyimi aklıma geliyor.

Seyretmiyorum ve bu tür toplantılardan fayda da ummuyorum artık. Genelde muayyen bilgilere gönlü veya zihni kapalı insanlar ile tartışmakta fayda beklemeyecek bir yaşa geldim. Kendi batıl düzeylerinin ezberlerine çekip alaycı ton ile “sen maymundan mı geldin, ben gelmedim” düzeyi.

Her kişi kendi başına okuyup sorular sorup bu konu ile şahsi uğraşını vermeil.

Evrim tartışma programları bana bir dönem populer olan “bir Demokrat partili ile bir 27 Mayısçının” TV de 27 Mayıs darbesini “tartışmasını” anımsatıyor. Yahu tecavüz edilen ile tecavüzcüyü çıkar ve konuştur!

İnatçı bir tür olduğumuzdan ve eski ezberlere sadakati “dürüstlük” olarak gördüğümüzden işimiz kolay değil. Doğru bildiğini sakince anlatmaya devam edeceksin. “Evrime inanmak” kitabını o neden ile yazdım.

Bakan Kılıç “Evrimi tabii ki sansürleyeceğim. Sen evrime mi inanıyorsun? Maymundan mı geldin? Yukarıda Allah var” demişti. Kime? Bir öğrenciye. Yukarda nerede? Sayın Eski Bakan, siz, yoksa yobaz mısınız? Sadece bilgisiz misiniz? Yani cahil misiniz? Siz Ortaçağ'da yaşadığınızı mı sanıyorsunuz, diye yazmıştım. Bedava evrim dersleri verilir, evlere gidilmez falan.

Numan Kurtulmuş da buyurmuş “evrim bilimsel olarak eskimiş ve çürümüştür” diye, artık sadece “Allah!” diyorum. Ve tabii ki üzülüyorum.

Okumadan, düşünmeden, çalışmadan olmuyor. İki hap al, yat evladım sabaha kavrayacaksın! diye olmuyor... Netice? Üniversite ortamında bile(!) evrimi kabul edenlerin oranı % 25, hocalar arasında yarıdan fazlası.

Ümit: Kadınlarımızda evrim bilinci daha fazla!

İşin güzel tarafı evrim inananı da inanmayanı da kapsıyor. “Evrime inanmak” deyip ismimi yazınca “münafıklar bile” kitabımı cep telefonuna indirip kolayca okuyabilirler. Karikatürler de var, sıkmamaya çalıştım.

 

Mahmut TOLON

06.02.2017

 

>> “Evrime İnanmak” http://www.mahmuttolon.com

 

Son Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2017 23:21

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.