Cins Cins, Yan Yana

14 Şubat 2018 18:51 / 1397 kez okundu!

 

 

Balçova termal havuzda yanımda bir emekli. Nasılsınız muhabbeti. Bu emekli bir banka emeklisi imiş. Hekim ve emekliyim deyince bana hemen iş buldu.

Çeşme’de bankasının kampı varmış, hemen başvurmalıymışım. Günde dört saat reçete yazacakmışım ve bol yıldızlı çok rahat bir tatil köyünde para kazanacakmışım. Eşim bir pansiyonda kalıp tesislerden faydalanabilirmiş. Adam ben yaş. Çocuklarımın yaşını sordu. Yaz kampına onlar da ancak gündüzleri girebilirlermiş.

Bana iş bulduğundan dolayı o kadar sevinçli idi ki. Net bir şekilde ısrarcı olmaya devam etti: “havuzdan çıkınca hemen başvurmalıymışım”. Ondan sonra bana politik fikirlerini anlattı. O zamana kadar benim söylediğim tek şey emekli bir hekim olduğumdu. O bana iyilik yapıp hayatımın “sonbaharını bana yazlık iş bularak “kurtardığından” o denli emin ki! İtiraz falan dinlemedi.

Politik fikirlerde birkaç kez “he he” dedim. Sonra sıcak havuzda gözlerimi kapayarak konuşmanın bittiğini paylaşmaya çalıştım. Olmadı, durmadı. Havuzdan kaçtım.

Giderek çocukluğumuzda ve sonra 35-40 yaşına yaşamın anlamlı bir bölümünün bittiğine inanıyorum. Ondan sonra ezberler ve savunulan ezberler.     Kimse kimseyi dinlemiyor. Merak da etmiyor.

Az bir madden başarılı olan, az biraz sağlıklı olan ve bir yaşa gelen hemen dev aynasında. Kendini anlatmaya başlıyor; anlatıyor da anlatıyor. “Önce levazım kısım bölümü müdür yardımcılığı yaptım” “sonra burada müdür oldum.” “Sonunda merkezde bilmem ne bölüm yardımcısı idim ve tüm Türkiye’ye bakan bilmem ne bölümünde tüm hekimlerin maaşını ben ödedim.” Vay be!  “Hekimleri severim”.

Havuzdaki adam o denli bana yazlık “iş” bularak iyilik yaptığından ve halka “indiğinden” emin idi ki. Zor iş bu uzlaşma ya’hu.

Tokat ve Çuval

Emekliler arasında böyle, eh gördüğüm genelde kardeşler arasında da aynı şey. Onlar da insan! Okumuşu var, dingini var, kavgacısı var. Cumhurbaşkanları arasında nasıldır sorusunun cevabını korkarım TV'de görüyoruz.

Almanlar “daha akıllı olan geri çekilir” derler. Biz “erkekliğin onda dokuzu kaçmaktır” deriz. Önümüzdeki günlerde kimin daha akıllı veya erkek olduğunu anlayacağız da, gene de ürkütücü bir tırmanma var güneyimizde.

 

Mahmut TOLON

13.02.2018

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.