Bakanlara ücretsiz evrim dersi verilir, eve gidilmez!

11 Şubat 2014 13:27 / 1182 kez okundu!

 

 

Bakan Kılıç “Evrimi tabii ki sansürleyeceğim. Sen evrime mi inanıyorsun? Maymundan mı geldin? Yukarıda Allah var” demiş. Kime? Bir öğrenciye.

Yukarda nerede Sn Eski Bakan. Siz yoksa yobaz mısınız? Sadece bilgisiz misiniz? Yani cahil misiniz?  Siz Ortaçağ'da yaşadığınızı mı sanıyorsunuz?  Dünya ayrıca düzdür, bunu da kitaplara sokun lütfen!

Ülke alay mevzuu haline geliyor genç eski bakan bey. Artık bu seviyede bir insan bu denli gönül ferahlığı ile hiç çekinmeden bu tür bir lafı edebilecek kadar bilgisiz ise Allah bize kuvvet versin. Sabır versin. İnsanlar buradan tutturuyorlar, sonra andımızı da yokettiğinize kadar sayıyorlar. Bare doğru yaptığınızı bu cehaletin içinde batırmayın. Ne demek bu? Biyoloji kürsüsüne “evrime inanmıyorum diyecek denli bilgisiz insanlar atıyorsunuz, çocuklar da böyle yetişiyorlar sonra. Yapmayın etmeyin. Üniversitelerde hocalar evrimi anlatmaya (bilseler dahi ki maalesef bu çağda hale bilmeyeni var) korkar hale geliyorlar. Yapmayın genç eski bakan vatandaşım, bu kadarı da cahil cesaretini aşıyor artık.

Sonunda Üniversiteden geçimini sağlamak isteyen bir hoca evrim anketi yapmaya korkar hale geliveriyor. Bari bilmediğiniz, anlamadığınız konularda susun, susmayı bilecek kadar alçakgönüllü olun.

Bazı bilim insanları da çok bilmiş tavırlarıyla Evrim bir bilimdir inanmak değil, bilmek gerekir gibi bir vecize yurmurtlayıverirler ki of anam of oluverirsin.

Tabii ki evrime de inanmak gerekir. Evrim kuramının anlaşılması ile bilim insanları Mikrobioloji, Bioloji, Embrioloji, Antropoloji, Viroloji, Genetik,  Bağışıklıkbilmi, Transplantasyon İmmunolojisi ve buna benzer 100 ayrı bilim dalı kurup çağ atlamadılar mı? Genetikte olduğu gibi bu kuram  üzerine bilgi inşa edip mucizeler gerçekleştirmediler mi? Bu dalları okuyanlar basit biyokimya deneyleriyle kendileri birkaç gün içinde mikroplarda evrimi takip ve ispat edemiyorlar mı? Tüm bunlara cevap evet. Ve evrim tabii ki diğer kanunlarla mukayese edince anayasa niteliğinde. Evrim olmasa biz olmayacaktık ve tüm diğer kanunları da anlamaya gerek olmayacaktı, yer çekimi veya bunun izafiyeti gibi.

Durum bu denli net iken neden inanç? Basit bir örnek vermeye çalışayım: Diyelim ki Türkiye’de 70 milyon insan yaşıyor. Bu rakama inanmak zorundayız. Neden? Saymaya kalksak tek kişi yüksek sesle 2 senede sayar. Demek ki bu tür bilimsel veri için bile binlerle insanın organize edilmesi ve  yeme içmelerinin sağlanması, verilerin kontrol edilmesi gerek. Sonunda bulunan rakam da o tarihte yapılan sayım ve artı eksi hata payı. Bulunduğu anda bu rakam değişecek ve ülkeye yeni girenlerle ve yurtdışına çıkan ve yeni doğanlar ile farklı olacak. Sayıma inanacaksınız ve ondan sonrasını tahmin edeceksiniz. Onun için kafanıza göre takılın, ama lütfen başka düşünen var ise de öldürmeyin.

Kişinin en iyi yapabileceği tahsilli bir tahmin veya bilimsel verilere dayalı bir öngörü. Evrimi anlamaya başlamak için de yıllarca eğitim gerekiyor. Okumadan, düşünmeden, çalışmadan olmuyor. "İki hap al yat evladım sabaha kavrayacaksın!" diye olmuyor.

Ülkemizde evrimi kabul edenlerin % 30 civarında olduğunu öğrenince önce inanamadım. Bu konuda zaten eskiden beri çalıştığım için bu rakamı kontrol etmek için bilimsel çalışmalara da katıldım. Netice? Üniversite ortamında  bile! evrimi kabul edenlerin oranı % 25, hocalar arasında  yarıdan fazlası. Ümit: Kadınlarımızda evrim bilinci daha fazla!

Çoğunlukla olmuyor bu işler ama çoğunlukla olursa daha güzel olur. Batı Avrupa’da artık evrime inananlar % 80'lerde. Kör döğüşüne hoş geldiniz. Evrim bilimdir, inanamak yoktur diyenler de konuşsunlar, hepimizi Tanrı püripak olduğumuz gibi yarattı diyenler de.

Evrimi Ebu Osman Amr bin Bahr el-Cahız (776-869)den, Biruni’nin çağdaşı İbn Miskeveyh’e (ölümü 1030) ilk sezen alimler de  doğru bildiklerini söylemişler.

Güzel tarafı evrimin inanı da inanmayanı da kapsamasıZaten kırsal kesimde büyük bir sorun da yok, her köylü size biberiye kekiğin yeğenidir deyiverir.

Hem din ile bilim arasındaki temel fark; birinde inanmanın esas olduğudiğerinde ise şüphe etmenin. Bu lafımı anlamayanlar lütfen dinde şeriat safhasını aşan insanlardan yardım alsınlar.

Ayrıca evrim bizim nasıl bugüne geldiğimizi bize anlatır, neden varolduğumuzu da değil.

Eğlenmek istiyorsanız ey şüpheciler, bir de internete girip pastafaryanizm veya uçan spagetti canavarı diye bakın ve okuyun. Kuran da oku diye başlamaz mı zaten?

 

Mahmut TOLON

06.02.2014

 

Son Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2014 13:47

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.