Alamanya, Uçakta Güvenlik Önlemleri, Sandık

05 Nisan 2017 19:18 / 1034 kez okundu!

 

 

Kısa kısa bir beş günlük Alamanya gezimi yazayım. Önce birini 49 yıl aradan sonra olmak üzere 4 apayrı telden çalan eski okul arkadaşımla görüştüm. Epeyce uyum sağlayıp yaratıcı olan Türk gördüm ve bu kadar yıl sonra hiçbir uyum sağlamayanları da. Gerek orada gerek burada nereye koysan inatla orada otlayan ve öldür Allah değişmemeye yeminli tipler ve çok olumlu şekilde değişenleri gördüm.

 

Erdoğan’ın çıkışları her ne kadar diplomasi tarihi açısından ürkütücü olsa ve kısmen turizmimize kanaatimce zarar verici boyutta olsalar da tarihi açıdan birkaç kez karşı tarafın da titreyip veya iki parmağı ile burnunu tutup – kim artık hangisini yaparsa– “Batı’nın” kendi tavrını gözden geçirmesi açısından iyi ki oldular ve gerekliydiler diye düşünüyorum.

 

İki hayırcı bir evetçi Türk ile epeyce bir süre konuştum. Bundan önce yazdığım yazı ve hayır konusunda bir fikir değişikliğim yok ama yiğidin hakkı da yiğide. Hayret ediyorum nasıl değişime dirençli bir türüz insanlar olarak.

 

Oy ve Ötesi

 

Yurt dışına çıkarsam istesem bal gibi oy sandığına oyumu verebilirdim. Vermedim. Dönünce yine verebilirdim. Ben burada vermeyi tercih ettim ve iki kez kullanmayı etik bulmadım. Yapan var mıdır? Vardır. Tespit edince ne yapacaksınız? Ne oy verdiğini bilmiyorsunuz ki? TC kimliği ile tespit ettiğiniz kişiye ceza? Oy vermeyene verildiği gibi mi olur? Ben burada bir zaafiyete dikkat çekeyim dedim.

 

Seçim sistemini belki “oy ve ötesi” ile güvenlik açısından tüm dünyaya örnek olacak şekilde islah etmemizde ve etik açıdan keşke yazdığım “Gerçekçi” Seçim Sistemi yazımın da okunarak partiler üstü bir şekilde ele alınmasında fayda olabilir. Burada illaki parlamentonun öncü olması bile gerekmez, fikirleşme, tartışma sonunda partiler üstü lider sultasına da önlem alacak seçim kanunu Barolar veya bir iki üniversitenin ortak çalışması halinde bir ürün olarak kamuoyu ve partilerin dikkatine sunulması halinde de olabilir. Fazla hayalperest düşünceler mi?

 

Uçakta Güvenlik

 

Allah için 50 cc'lik kolonya giderken el çantamda idi kimse ses çıkartmadı. Dönerken 30 cc kalmıştı uçağa almama içinde alkol olduğu ve yanıcı madde olduğundan izin vermediler.

Ya’hu iki üç kişi ikişer litre % 60- 70 alkol içeren beş altı şişeyi duty free'den alıp uçağa sokabilirler mi? Sokabilirler! Sevgili güvenlikçiler, pekiyi, kararlı insanlar bu alkolleri uçak havadayken yakamazlar mı? Yakarlarsa ne olur?

Belki okuyan olur diye yazayım dedim.

 

Mahmut TOLON

03.04.2017

 

Son Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2017 19:26

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.