ABD Seçimleri Bitti. Afrika'yı aratan CNN haberciliği

09 Kasım 2020 19:28 / 1560 kez okundu!

 

 

TV haberlerinde Batı Avrupa ve Orta Doğu ile Afrika TV'leri arasında anlamlı bir fark vardır.

Batı’da haber kısa ve öz verilir. Bizlerde epey tekrar vardır. Afrika’da genelde her şey 3-4 defa tekrarlanır. Lastik gibi uzadıkça uzar. Aynı şey tekrar tekrar tekrar çiğnenir.

ABD seçimlerinde Afrika yönteminden beter bir habercilik yapıldı. Hele CNN International işin cılkını çıkarttı.

 

****

 

ABD Seçimleri Bitti. Afrika’yı aratan CNN haberciliği

 

TV haberlerinde Batı Avrupa ve Orta Doğu ile Afrika TV'leri arasında anlamlı bir fark vardır.

Batı’da haber kısa ve öz verilir. Bizlerde epey tekrar vardır. Afrika’da genelde her şey 3-4 defa tekrarlanır. Lastik gibi uzadıkça uzar. Aynı şey tekrar tekrar tekrar çiğnenir.

ABD seçimlerinde Afrika yönteminden beter bir habercilik yapıldı. Hele CNN International işin cılkını çıkarttı.

Tamam, anladık ABD başkanı önemli her saat başı, veya iki saatte bir beş dakika  haber ver. Sonra da değerli TV zamanını başka konulara ayır. Dünyada haber mi yok? Yahu Covid pandemisi var. Günde yüz binden fazla insan sadece ABD'de pozitif çıkıyor!

Bir çok eyalette sandıktaki oylar baştan sayıldı. Sonra posta ile gelen oylara geçildi. Doğal olarak Corona’dan korkmayan cesur Cumhuriyetçi ve Trumpçu ABD'liler sandıkta oy kullandılar. Önce Trump bir çok yerde önde çıktı. Sonra posta oylarına geçince az daha fazla okumuş bir kesimi temsil eden Demokratların oyu arttıkça arttı.

Trump zaten daha önce belirttiği gibi kargaşa çıkartmak için seçim neticelerine gölge düşürmek için elinden geleni yaptı. İşi kadıya taşıdı.

Trump’un hakkı Trump’a ABD'nin milliyetçi kesimini çok iyi okuyor. Haftalar, aylar sürecek davalar söz konusu olabilir.

Trump çok rahat yalan söyleyebiliyor. İnanan da çok. Ama mızıkçılık bir yere varmayacaktır. Varırsa zaten ABD hukuk sisteminin çökmesi demek olur. O da iç savaş demek olur.

İşin komik tarafı kendi oğulları birkaç özel kilise lideri dışında pek Trump’a inanan yok. Cumhuriyetçiler kaybetmeyi kabul yerine susup kenarda duruyorlar. Nixon yalana başvurduğunda birkaç Cumhuriyetçi Senatör gidip “artık yenilgiyi kabul etmesi” gerektiğini söylemişlerdi. Şimdi de tahminim birkaç Cumhuriyetçi “artistlik yapma süresinin bittiğini”söyleyeceklerdir. Bu da sanıyorum ayın 10'una kadar Georgia, Pennsylvania, Arizona ve Nevada neticelerinin açıklanmasından hemen sonra olur.

Elveda Trump. Hoşgeldin Biden. Bakalım bize ne kadar hoş gelecek? Çok eğlenceli bir başkan idi Trump. Süresi bitti. Ona açılan davalar da kolayca biter mi? Bilemem.

 

Mahmut TOLON

06.11.2020

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.