Mahkeme kararı kalkarsa YouTube açılır

19 Şubat 2010 20:54  

 

Mahkeme kararı kalkarsa YouTube açılır

Adalet Bakanı Ergin, YouTube'un Atatürk'e hakaret nedeniyle kapatıldığını, bu karar kalkarsa açılabileceğini söyledi.

ANKARA - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, adli mercilerin, internet sitesi ''youtube''a erişimi engelleme kararını kaldırması halinde, sitenin tekrar açılabileceğini, bu konuda takdirin adli mercilerde olduğunu bildirdi.

Ergin, CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse'nin, internet sitesi ''youtube'' a erişime ilişkin soru önergesine, yazılı yanıt verdi.

Açık kaynaklardan yapılan inceleme sonucunda, bu internet sitesinin, bir çok ülkeyle hukuki ihtilaflar yaşadığını ifade eden Ergin, ''Konusu suç olan içerik (URL) bazlı ise, bunu ancak içerik sağlayıcı veya yer sağlayıcının kendisi çıkarabiliyor'' dedi.

Ergin, erişimin engellenmesine rağmen, içeriğin, internet sitesinde durduğunu ve çeşitli yol, yöntemlerle bu yayınlara özellikle yurt dışından kolaylıkla erişilebildiğini vurguladı.

İnternette bir yayına yüzde 100 oranında erişimin engellenmesinin, o içeriğin yayından çıkarılmasıyla mümkün olabileceğine işaret eden Ergin, bunun dışında yapılan her türlü işlemin, erişimi zorlaştırıcı önlemlerden ibaret olduğunu kaydetti.

Ergin, bu siteye erişimin engellenmesi kararının; Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna muhalefet nedeniyle Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesince 5 Mayıs 2008'de verildiğini, bu doğrultuda da Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının erişimi engellediğini anımsattı.

Bakan Ergin, adli mercilerce erişimi engelleme kararı kaldırıldığı takdirde, sitenin tekrar açılabileceğini, bu konuda takdirin adli mercilerde olduğunu bildirdi.


ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0