ÝZDÝM'in iftar yemeði

13 Aðustos 2012 13:41 / 1758 kez okundu!

 


“Ýnsanlýk için; ya yeni bir yol aç, ya açýlmýþ yoldan yürü, ya da o yoldan çekil.”

Evet ÝZDÝM, insanlýk için daima yol açmaya çalýþan bir kurum. 8 aðustos 2012'de basýn mensuplarýna verdiði iftar yemeðine ailemle beraber ben de katýldým.

Öncelikle, programý organize eden can dostum Timuçin Gündem’e, sayýn ÝZDÝM (Ýzmir Kültürlerarasý Diyalog Derneði) Baþkaný Þemsettin Ayyýldýz’a, diðer yetkili ve görevlilere, teþekkür edip kutluyorum.

Diyorum ya, ÝZDÝM insanlýk için, daima yeni yollar açýyor ve açmaya devam ediyor. Sayýn Baþkanýn o sýcak, samimi ve hasbi konuþmasý ne güzeldi. Ressam kardeþimin gösterisi de öyle… Hepsi taktire þayan ve layýk þeylerdi.

Hani magazin programý gibi olacak ama deðil, deðil mi efendim, bir insanýn sevip deðer verdiði insanlarla beraber olmasý ne güzel oluyor…

Karþýmda o her zamanki haliyle tebessüm yumaðý olan, Ýzmirizmir.net sitesinin Haber ve Yazý Ýþleri Editörü Hürriyet Mýsýrlýoðlu ve yazar Baki Murat bey, yanýmda oturan Zaman Gazetesi Ýzmir Bölge Temsilcisi Vahit Yazgan bey ve ailesi ki, Vahit bey hastaymýþ geçmiþ olsun diyor, Rabbimden hayýrlý þifalar diliyorum. O hasta haliyle oruç tutma irade ve sabrý göstermesine hayran kaldým. Tebrik ediyor ve kutluyorum.

Masanýn hemen baþýnda, eski kadim dost Ege Manþet gazetesi, Yýldýz FM ve Uðurlu Ticaretin imtiyaz sahibi Abdulhakim Bingöl ve Yayýn Yönetmeni Halit Tunç, Ýzmir Time sitesinin sahibi Ýsa Efe’nin kardeþi Musa Efe, taaa karþýmda tarihçi yazar Çetin Saðlamer hocam ve eþi, kendini görmediðim ama selamýný aldýðým Adem Gündem hocam ve kardeþim, hemen karþýmda Balkan ve Anadolu Dernekleri Baþkaný Ender Bey, yemeðe sonradan katýlan Ýzmir Ak Parti Milletvekili sayýn Rýfat Sait ve Danýþmaný Engin Güzelkardeþler, kýsaca, tanýdýk dost ve güzel insanlarýn bulunduðu bir ortam…

Böylesi toplantýlar ve yemekler, Allah ve Resulünün anýldýðý yer ve ortamlara insan mutlaka ihtiyaç duyuyor. Hizmetinde sýnýr ve sinir tanýmayan ÝZDÝM’i tekrar kutluyorum.

Þifa Üniversitesi kampüsünde gerçekleþen bu iftar sofrasý, bir gönül sofrasýydý. Gönüllere hitap edebilmek her yiðidin iþi ve kârý deðildir. Ýnsanlar genelde iliþkilerini akýllara hitap ederek sürdürmeye çalýþýrlar. Ah bir gönül adamý olmayý hedeflesek, nice açýlmaz sandýðýmýz kapýlar nasýlda açýlýverir…

Efendimiz elinde kýbrasý (su kabý) ile ashabý’na (gönül dostlarý’na) su ikram ediyorken Rum Ýllerinden bir elçi çýkagelir. “Bu cemaatin efendisi kimdir?” diye seslenir. Efendimiz, “Bir cemaatin efendisi, o cemaate hizmet edendir”, diye buyurur.

ÝZDÝM’in hizmetindeki bu efendiliðini de kutluyorum.

Her þey güzeldi.

Her þey sadeydi.

Allah razý olsun.

Hizmetiniz daim olsun.

Teþekkür ediyor ve sizleri kutluyorum.

Ey cemaatine ve cemaatlere, hizmet eden, ÝZDÝM’in ve Ýzmir’in vefalý dostlarý…



Mahir EYÜBOÐLU

Eðitimci Ýletiþim Yazar
Aile Danýþmaný

12.8.2012


 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.